Terugblik op 2022

Terugblik op 2022

Op het einde van, alweer, een bewogen jaar blikt Read My Lips toch tevreden terug. Onze sprekers en moderatoren verrichtten als vanouds excellent werk op talrijke evenementen. Daarnaast zette ons sprekersbureau enkele geslaagde projecten op poten.

Inspirerende Academy

In het midden van de pandemie, tijdens de opnames van onze ondertussen bekende podcasts, viel het ons op dat de interessantste dialogen ontstonden net wanneer sprekers en moderatoren elkaar kruisten. Contacten werden gretig uitgewisseld. Read My Lips realiseerde zich dat er duidelijk nood is aan een community, een lerend netwerk, waarin de gezichten uit hun portefeuille elkaar kunnen inspireren: de Read My Lips Academy. In 2021 organiseerde we een eerste editie in de buitenlucht, dit jaar deden we het eind april over bij Herman Toch en Ann Maes in Antwerpen.

De deelnemers genoten dit jaar van twee inspirerende keynotes. Met The Positive Sum Game verzekerden marketeers Ann Maes en Herman Toch dat beter voor mij én beter voor de wereld in de toekomst hand in hand gaan. Seksuologe Chloé De Bie nam haar toehoorders mee doorheen enkele belangrijke thema's om een goede relatie te starten en/of te behouden onder de titel En ze leefden nog lang en gelukkig. Misschien zat deze ietwat pikante babbel er voor iets tussen, in elk geval waren de participanten achteraf bijzonder enthousiast. Enkele reacties: Stef Verbeeck brainstormde met collega sprekers en auteurs. Sarah Martens vond feedback bij de aanwezigen om zelf te kunnen groeien. Michaël Sels leerde iedereen binnen zijn eigen expertise kennen en keek waar er synergieën zaten. Of, zoals Kevin Major het mooi samenvatte:

Je komt hier mensen tegen, sommigen ken je al jaren, anderen zijn nieuw. Maar er is steeds connectie en dat levert boeiende gesprekken op. Read My Lips Academy zorgt daarvoor.
- Kevin Major

Rethinking Transformation

Net zoals het vorige jaar nodigden Read My Lips en Pelckmans in mei de leiders en organisatoren van morgen uit op het Rethinking business seminar. Onder de noemer Rethinking Transformation wierpen zeven bezielde sprekers samen met de gasten bij The Beacon een blik op het veranderende toekomstbeeld. Het brede scala aan topsprekers over actuele topics gaf heel wat inspiratie om mee aan de slag te gaan. Vertrekkend van AI belandden de deelnemers uiteindelijk in een Metastorm.

Mieke De Ketelaere, auteur van Mens Versus Machine, vertelde in hoeverre AI al écht intelligent is en wat de meerwaarde ervan in ons leven is. Herman Toch vervolgde op positieve noot met een cool nieuw spel: The Positive Sum Game. Hierna bracht Pascal Coppens ons naar China met het kritisch vraagstuk: Kunnen we China vertrouwen?: Een andere blik op een land in transitie.

Tijdens de lunch, aangeboden door Foodmaker, vertelde hun CEO, Lieven Vanlommel, hoe het bedrijf met de financiële en dreigende menselijke ramp van Covid omging.  Daarna trad André Pelgrims, auteur van Dansen naar vrijheid, in gesprek met moderator Annik Dirkx over hoe je jouw eigen leiderschapspotentieel vol kan inzetten. Katja Schipperheijn haakte in door uit te leggen hoe je als onderneming een LearnScape bouwt, een klimaat waar de leertechnieken zijn afgestemd op voortdurende interactie met de wereld daarbuiten, het ecosysteem. Als afsluiter hield Jo Caudron van De wereld is rond een pleidooi voor het vertellen van positieve verhalen in deze wereld in verandering om zo voor een mooie toekomst te zorgen.

Think Pink

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van Think Pink gebruikten we onze ervaring in het maken van pakkende en persoonlijke podcasts. Klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie sprak hiervoor met de woordvoerders van de sponsors. Vijf weken lang kon je het resultaat beluisteren in vijf boeiende en ontroerende podcasts. Naast de reden van hun engagement kwamen ook hun individuele ervaringen met de ziekte ter sprake. Aangezien borstkanker nog steeds jaarlijks een op de acht vrouwen in België treft, blijft dit een hot topic. Sensibilisering helpt om er in een vroeg stadium bij te zijn. Dat maakt de behandeling vaak minder ingrijpend en vergroot de genezingskans. Vanuit deze visie groeide in de aanloop naar de borstkankermaand oktober deze mooie samenwerking met de nationale borstkankerorganisatie Think Pink.

Tijdens Boektopia vond ter afsluiting van het project de ontroerende TIET Talk plaats. Moderator Victoria Tregub ging in gesprek met spreker en lotgenote Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. In een tweede luik gaf pedagoog Pedro de Bruyckere duiding over hoe om te gaan met een crisissituatie en hoe je je (mentale) weerbaarheid kan verhogen. Think Pink-ambassadrice Evy Gruyaert tenslotte, wees op het belang van bewegen. Blue and Broke sloot het geheel muzikaal af.

Op Boektopia kwamen trouwens nog meer Read My Lips sprekers aan bod met boeiende talks en podcasts. Riadh Bahri sprak over zijn kersverse boek ‘Uit de kast, In de kast’en ging in gesprek met moderator Dorien Leyers. Filip Muyllaert gaf een straffe Ted Talk pitch over zijn boek ‘Inspirerend spreken als leider’. Jo Caudron sprak over transformatie en Michaël Sels over gezonde voeding en hoe je het herkent. Eveline De Ridder had het over crisiscommunicatie en Bart Chiau gaf advies over samenlevingsvormen. Pascal Coppens debatteerde over de positie van China, Herman Toch sprak in een podcast en Kevin Major modereerde een keynote over de toekomst van het reizen.

Misschien kwam je ons nog op een andere plaats tegen, of doe je dat binnenkort ergens. We sluiten een boeiend jaar af en kijken samen met jullie uit naar een hoopvolle toekomst waarin we ons engageren om kwalitatieve en interessante keynotes aan te bieden. Heb je een evenement op je planning staan, ons uitgebreide en diverse aanbod van excellente moderatoren en fascinerende sprekers belooft alvast het beste. Wacht niet te lang en maak hier je selectie.