Genieten op Boektopia

Boektopia

Nog tot 5 november is Kortrijk de place to be voor boekenliefhebbers met Boektopia. Naast duizenden boeken vind je er uiteraard ook auteurs. Meer nog: misschien ontmoet je er je favoriete sprekers van Read My Lips. Hen aan het werk zien in hun natuurlijke habitat, helpt je vast en zeker om de juiste keuze te maken voor jouw volgende event.

Boektopia

Leiderschap gepitcht

Wat dacht je bijvoorbeeld van een voorstelling waarin diverse sprekers hun nieuwste boek rond leiderschap pitchen? Peter Corijn stelt zijn pas uitgekomen boek True Leaders Deliver voor, over resultaatgericht leiderschap en het succesvol afronden van missies. Vooral als het gaat over verandering mislukken veel initiatieven of stuiten ze op weerstand. Om toch tot een positieve verandering te komen, zijn wendbaarheid en veerkracht cruciaal. In zijn keynotes biedt Peter je een aantal tools aan, niet alleen over welke acties te nemen, maar ook hoe ze uit te voeren.
Een sterk team dat op positieve wijze inspireert, informeert en motiveert, zijn Isabelle Hoebrechts & Gina Peeters. In Zuurstof voor je Brein bieden ze alle ingrediënten en inzichten aan om je positieve intelligentie te ontwikkelen. Zet bewust in op je talenten en goede eigenschappen in plaats van je te laten leiden door je innerlijke criticus of saboteurs.
Nog rond leiderschap spreekt Laurence Jacobs over de uitdagingen waarmee vrouwen in de technologie-industrie worden geconfronteerd. Ze richt ze in Women in Tech vooral op de kracht van vrouwen en de voordelen die ze hebben voor de techsector, maar ook voor de samenleving als geheel.

Live aan het werk

De sprekers van deze voorstelling worden uiteraard ingeleid door een moderator. Niemand minder dan Fien Sabbe neemt deze taak voor haar rekening. De bekende radiostem annex plaatsvervangend vrederechter in Gent, sluit het publiek steeds in haar armen met empathie en bezorgdheid, of dat nu in de rechtbank is of voor een volle zaal.

Over hetzelfde onderwerp brengt Michel de Coster op Boektopia een live podcast. Als geen ander geeft hij praktische tips inzake leiderschap, timemanagement en hoe je een visie omzet in een strak beleid. Zijn presentaties hebben als rode draad de expertise van de leidinggevende en zijn vooral praktijkgericht, dankzij de talloze voorbeelden die hij uit zijn eigen ervaring puurt.

Schrijver Marc de Bel stelt andere talenten tentoon. Wat dacht je van enkele voorleessessies? Of misschien grijp je je kans om een van zijn boeken te laten signeren. Wist je dat je hem kan boeken voor een keynote waarin Marc uitgebreid vertelt over zijn boeken, zijn inspiratie, zijn twee honden, drie katten, vier kinderen, twaalf kleinkinderen en andere huisdieren? Daarna beantwoordt hij alle vragen van het publiek. De gekste het liefst.

Genieten van de toekomst

Een bezoek aan Boektopia is een feest, zoveel is zeker. Helaas laat de huidige wereldproblematiek de zin in genieten weleens vergaan. Maar is het wel zo slecht gesteld met de wereld? Volgens Stijn Ilsen alvast niet. In zijn kinderboek Word jij de eerste mens op Mars? vertelt hij over de nieuwe technologieën die eraan komen en hoe het leven van de toekomst er zal uitzien.
Dat de wereld zich op een keerpunt bevindt, beaamt ook Jo Caudron. Voor het eerst in onze recente geschiedenis is er een overheersend gevoel dat mens, maatschappij en economie op een andere manier verder moeten. Het oude model, het oude normaal, lijkt stilaan op zijn einde te lopen. Hoe moet het verder? Dat lees je in De toekomstformule, zijn nieuwste boek.

Ook deze positief ingestelde auteurs/sprekers hoor je uiteraard aan het werk en signeren graag jouw exemplaar van hun boek. Naast hen maken tal van andere sprekers van Read My Lips hun acte de presence op Boektopia. In het programma vind je ze allemaal terug, of laat je gewoon verrassen tijdens je bezoek.