Achter de schermen van een inspirerende avond

Insight and Inspire

In februari verzamelden ambitieuze leiders zich in de schitterende setting van de Beaujean te Antwerpen voor het prachtige evenement 'Insight & Inspire 2024', georganiseerd door Read My Lips in samenwerking met Xpertopinion.

Insight and Inspire

Beide bedrijven sloegen voor de gelegenheid de handen in elkaar omdat ze elkaar aanvullen. Met het motto 'From one to many to one to one' gaf dit partnerschap een boost aan de leiderschapsvaardigheden, teamontwikkeling en marketingstrategieën van de aanwezigen. Inspirerende sprekers werden gecombineerd met diepgaande persoonlijke adviesmogelijkheden.

Mentor

Xpertopinion, het project van Stijn Vander Plaetse, heeft een portefeuille van 65 experts die per uur kunnen geboekt worden voor één op één advies. Bedrijven die met een uitdaging te maken krijgen, zien hier zeker soelaas in, maar die experten worden evengoed ingezet als mentor voor één persoon.

Aanstekelijk enthousiasme

Read My Lips richt zich op het aanbieden van kwalitatieve en actuele keynotes voor events. Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor een professionele moderator die jouw evenement in goede banen leidt. Hier omarmde de enthousiaste en taalvaardige Mieke Loncke deze opdracht. De juriste met een Executive MBA op zak injecteert al twintig jaar haar energie en gedrevenheid in de bedrijfswereld. Momenteel is ze directeur Marketing & Communicatie bij adviesbureau BDO. Vanuit die functie host ze verschillende talkshows en rondetafelgesprekken en presenteert ze (klanten-)events. Mieke combineert diepgang en kennis van zaken met humor en een aanstekelijk enthousiasme.

Mieke Loncke

Inspiratie

Tijdens Insight & Inspire 2024 deelden uiteraard ook een aantal van onze sprekers hun unieke inzichten.
Onder meer Indra Dewitte bracht een krachtige boodschap over het belang van vrouwelijk leiderschap. Vrouwen worden van jongs af aan – ongewild – in een rol geduwd. Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Ze moedigde vrouwelijke CEO's aan om actieve leiders te zijn in het bevorderen van inclusiviteit en gelijkheid binnen organisaties.

Wat een goed georganiseerde formule waarbij je na de drukke werkuren meteen over kan stappen in een heel inspirerend event met boeiende mensen! - Marleen Beevers (Satisfashion)

Indra Dewitte

Michel De Coster, bekend van zijn rol als bassist van De Mens, verdiende daarnaast zijn strepen in de ICT-sector. Op inspirerende wijze, en zonder slides, bracht hij zijn presentatie over Back to basics in leiderschap: 18 skills die je laten leiden zonder lijden. Hij benadrukte het belang van praktische vaardigheden zoals timemanagement, het stellen van een duidelijke visie en het coachen van teams voor succesvol leiderschap in elke context.

We lieten ook nieuw bloed aan het woord. Jackie Janssen bracht zijn keynote AI, de hype voorbij. Vooral de negatieve aspecten van artificiële intelligentie halen ons nieuws. Jackie wil dit veranderen en de focus leggen op de mooie dingen die we kunnen bereiken dankzij AI. Belangrijk daarbij is om met je bedrijf op een ethische manier naar AI te kijken. Wachten tot de wetgeving in functie treedt, laat je hopeloos achterlopen, bepleit de Chief Data Officer.

Smakelijk

Voor een smakelijke afsluiter van het programma zorgde Kristel Balcaen door de kunst van wijnproeven te delen. Haar passie voor wijn en genieten van het leven scheen door in haar presentatie, en bood een ontspannende en verrijkende ervaring voor deelnemers.