Ann Baeke

Spreker
Nederlands
Engels
Ann Baeke (copyright: Sigi Hermans)

Sensitieve intelligentie was voor mij thuiskomen in mijn eigen leiderschap. De zin "Als kennis macht is, is geen mening hebben wijsheid", sloeg bij me in als een bom. Het komt precies op tijd. Want geloof me, de polycomplexiteit en sterk verhoogde druk op ons allemaal gaan we niet oplossen met onze ratio alleen.

Wouter Torfs

Voorzitter CAW Vlaanderen

Sensitief leiderschap gaat niet over zachtheid in het nemen van beslissingen. Het zachte zit in de omgang met de mens zelf. Het gaat over hoe je het aanpakt. Als je het niet fijn vindt om in het ongewisse gelaten te worden, beeld je dan eens in wat het geeft als je dat doet met een bedrijf van 3000 man. Een aanrader voor hen die sturen op visie en intrinsieke motivatie, niet op angst, en die buiten de gebaande paden durven te gaan.

Dewi Van De Vyver

Co-founder & CEO Effex

Met Sensitieve Intelligentie, verzet Ann Baeke bakens. Ze herdefinieert leiderschap voor altijd. Sensitiviteit wordt uit de hoek gehaald en in het centrum van de leiderschapscompetenties gekatapulteerd, op een inclusieve manier, want iedereen kan volgens Ann senstiviteit ontwikkelen. Al is het misschien gemakkelijker om de sensititveit die aanwezig is op te sporen en forum te bezorgen. Op deze manier krijgt ‘rationaliteit’ en ‘kracht’ een heel nieuwe invulling. Welke idioot noemt zichzelf immers rationeel, maar neemt beslissingen met maar een fractie van de beschikbare informatie? Succesvol en duurzaam leiderschap valt niet meer samen met kortetermijndenken en bullebakkerij.

Kristien De Wolf

Coach en auteur