TV-gezichten als rolmodel

TV-gezichten als rolmodel

De media spelen een cruciale rol bij het informeren en inspireren van het publiek. Binnen deze sector onderscheiden sommigen zich meer dan anderen. Bij Read My Lips kan je vier van dergelijke coryfeeën boeken om jouw evenement naar een hoger niveau te tillen.

Christel Van Dyck, Martine Prenen, Annick Ruyts en Anja Daems zijn stuk voor stuk inspirerende rolmodellen in de Vlaamse media. Hun toewijding, talent en passie maakten hen tot prominente figuren. Ze verrijken niet alleen hun vakgebied, maar inspireren ook talloze anderen met hun werk.

Zoetgevooisde stemmen

Wie ooit afstemde op Radio2, kan niet om hun zoetgevooisde stemmen heen: Anja Daems en Christel Van Dyck. Beide dames presenteerden meerdere programma's waarbij ze een verschil konden maken. Dat kunnen ze ook doen voor jouw evenement!

Christel Van Dyck

Met haar warme stem en oprechte interesse in mensen wist Christel op zondagochtend talloze luisteraars te boeien met de programma's De Rotonde en Zintuigen. Hierin bracht ze diepgaande en empathische interviews. Na 38 fantastische jaren op de VRT lonkte vorig jaar het pensioen. Haar rijke expertise blijft echter wel bestaan. Christels vermogen om haar gasten op hun gemak te stellen, leidt tot gesprekken die doordrenkt zijn van authenticiteit en emotie. Ze weet vragen te stellen die niet alleen informatief zijn, maar ook de menselijke kant van haar gasten onthullen. Deze benadering maakte haar niet alleen populair bij het publiek, maar ook gerespecteerd onder haar collega's.

Als een van De Madammen inspireerde Anja vijftien jaar lang de luisteraars. Het programma stopte in de zomer van 2023 op een hoogtepunt. In die tijd leerde ze een belangrijke les: iedereen heeft een verhaal, als je maar wil luisteren. Sinds mei presenteert Anja het nieuwe programma Als de muren konden praten op Radio2. Haar energieke persoonlijkheid en scherpe humor maken haar tot een geliefde figuur bij luisteraars. Ze weet actuele onderwerpen op een luchtige en toegankelijke manier te brengen, waardoor haar programma's zowel informatief als vermakelijk zijn.

Tonnen ervaring

Martine Prenen

Martine Prenen is een veelzijdige persoonlijkheid die haar passie voor gezondheid en welzijn combineert met haar mediatalent. Bekend van programma's zoals Vlaanderen Vakantieland en De Rode Loper sloeg Martine daarnaast het pad van de gezondheidszorg in. De gediplomeerde voedingsexpert en gezondheidsbegeleider vestigde zich als auteur van meerdere boeken over gezonde levensstijl. Haar holistische benadering van gezondheid, waarbij zowel lichamelijk als geestelijk welzijn centraal staat, inspireert velen om bewuste keuzes te maken. Vooral gezond blijven na je vijftigste ligt haar nauw aan het hart. Hoe ga je om met de menopauze? Kan je nog lekker eten als je gezond wilt blijven? En hoe krijg je jezelf terug op de rails na ziekte? Zowel de boeken als de workshops van Martine zitten vol praktische tips en toegankelijke adviezen.

Annick Ruyts

Eens de vijftig gepasseerd, worden vrouwen nog maar al te vaak 'afgeschreven', zeker in de mediawereld. Annick Ruyts ervaarde dat een paar jaar terug aan den lijve. De gewezen reporter, redacteur, eindredacteur en presentator voor Eén en Canvas kreeg na 33 jaar onverwachts haar ontslag. Voor haar Eén-programma’s "Grenzeloze Liefde", "We are from Belgium" en "Tot aan de maan en terug" reist ze 12 jaar lang de wereld rond, op zoek naar Belgen die hun geluk in het buitenland vonden. Ze was ook lange tijd reporter bij het ludieke reportage magazine Afrit9. Voor Canvas maakte ze de documentaire reeksen "Te gek". 6 documentaires over psychisch welzijn. Hier stelde ze de vraag: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch zijn we nog nooit zo vaak naar de therapeut gelopen”. De reeks “seks@canvas" ging over seksualiteit en "De Bijl van Cupido" over liefdesrelaties anno 2012. Ze schreef diverse boeken over de onderwerpen uit haar televisiewerk en over andere zaken die haar raakten en brengt er ook keynotes over. Zo kun je bij haar terecht met vragen over slapeloosheid en over het rouwproces bij een ontslag. Luchtiger blijft het met haar lezing over grenzeloze liefde. Hierin belicht Annick de vreemde gewoontes en grappige cultuurverschillen die ze op haar reizen tegenkwam.