Feel great met Evy Gruyaert

Evy Gruyaert

Nadat ze Vlaanderen en Nederland leerde lopen met haar podcast Start 2 Run, richt Evy Gruyaert zich nu op het volledige plaatje van ons welzijn. Samen met zeven wellbeing experts geeft ze in een reeks boeiende podcasts tips en tricks over hoe je jezelf op en naast het werk zowel fysiek, mentaal als emotioneel beter kan voelen.

Evy Gruyaert

Bedoeling van deze reeks is om een wellbeing traject voor jou en je werknemers uit te rollen. Wellbeing blijft immers een heet hangijzer. Het vorig jaar gepubliceerde trendrapport Wellbeing & connectiviteit van B-Tonic liegt er niet om: 4 op de 10 Belgen zet een ‘stoer gezicht’ op om angst en stress te verbergen op het werk. Dat zijn heftige cijfers waar geen enkele werkgever gelukkig van wordt. Verandering is bijgevolg broodnodig. Maar hoe begin je daar aan? Misschien met te luisteren naar deze podcasts.

Zeven

Het begon met Evy's boek Start to feel great. Vanuit haar eigen zoektocht naar zichzelf geeft ze een handleiding mee over hoe ook jij dat kan doen. In de loop van ons leven verliezen we zoveel van onszelf om vooral maar tegemoet te komen aan de anderen, de verwachtingen, de wereld. Durf nu kritisch naar jezelf te kijken. Wie ben je? Wat doe je? Waar sta je voor? Wat zijn je dromen, verlangens en waarden? Samen met zeven experts, die elk een hoofdstuk hebben in het boek, ga je aan de slag.

Dezelfde deskundigen delen in de podcasts zeven weken lang hun kennis en expertise met Evy en de luisteraars. Het levert boeiende, vlotte, duidelijk vatbare gesprekken op met een vleugje humor en vol van inzichten en realistische tips. De eerste aflevering van deze reeks kan je nu beluisteren bij Read My Lips, partner van dit project. Evy spreekt daarin met Tom De Prest, kinesist en neurotherapeut.

Evy Gruyaert - Start to feel great

Lichaam en geest

Die laatste titel, zegt Tom, is geen erkende titel maar omschrijft het best het behandelen van het zenuwsysteem om mind en body terug in evenwicht te brengen. Evy leerde hem kennen tijdens haar deelname aan Dancing with the Stars. Ze belandde op zijn tafel met stramme spieren. De behandeling was interessant, maar ook pijnlijk. Dat komt omdat Tom werkt op triggerpoints. Emoties hebben namelijk de neiging om zich te verzamelen op punten in je zenuwsysteem. Met de emotional release techniek komen ze los en stromen ze eruit, vaak met een lach en een traan.

Fix the emotions, fix the body.
- Tom De Prest

Evy's expert voor body en bewegen benadrukt het belang van bewegen. Bewegen zorgt ervoor dat je je beter en gelukkiger voelt. Dat komt doordat je stofjes aanmaakt in je brein: endorfine, dopamine en serotonine. Als je weet dat je een derde van je dag doorbrengt op je werk, besef je al snel dat je ook daar beweging moet inbouwen. Niet door je werknemers zo nu en dan wat lessen yoga of zo aan te bieden. Wel door te zorgen voor een bedrijfscultuur waarin bewegen de norm is, en dat op ieders individuele niveau. 'Wees architect van je resultaat', stelt Tom, 'creëer een setting waar de werknemer zich comfortabel en veilig voelt.' Dus ja, het heeft zin om de trap te nemen in plaats van de lift. En ja, die korte break elk uur aan je bureau om bijvoorbeeld tien squats uit te voeren heeft effect, veel effect zelfs. Luister maar wat Tom er over zegt in de podcast.

Duizenden gedachten

Of naar zijn uitleg rond boosheid. Ook negatief denken heeft effect op je lichaam. Van de dagelijkse 80.000 gedachten had je er gisteren ook al 90%. Ze zijn chronisch. Bovendien denken we ook nog voor 95% onderbewust. Door vaak hetzelfde negatieve te denken, creëren je hersenen een netwerk van die gedachten dat dominant is op de andere gedachten. En dat vertaalt zich in je dagelijks leven: je bent altijd boos.

Evy Gruyaert

Aan de slag

Gelukkig zijn zowel lichaam als hersenen super plastisch. Je kan het omkeren. Word je bewust van je gedachten, observeer je zelf. Hoe? Gebruik het boek Start to feel great van Evy en luister zeker naar deze en de zes volgende podcasts in het wellbeing traject  van Evy Gruyaert en Read My Lips. Elke donderdag tot en met 3 augustus verschijnt er een nieuwe aflevering.

Daarnaast geeft de wellbeing-formule van Read My Lips je de mogelijkheid om eenvoudig en flexibel een pakket samen te stellen op basis van jouw wensen en budget. Boek bijvoorbeeld de keynote van Evy, samen met een keynote van Tom De Prest, een kookdemo van Michaël Sels en een geurworkshop van Kristof Lefebre. Of zoom in op het belang van slaap, je kledij, mindset en stemgebruik met experts Inge Declercq, Donia Sassi, Chantal Smedts en Tiffany Veys. Alle experten zijn ook apart te boeken via Read My Lips.