Sprekers onder de kerstboom

Sprekers onder de kerstboom

Nog snel op zoek naar een last minute cadeau voor de eindejaarsfeesten maar geen inspiratie? Zeg het eens met een boek. Wat de interesses van je ontvanger ook mogen zijn, er bestaat altijd wel een boek over.

Sprekers onder de kerstboom

Op de site van Read My Lips vind je onze sprekers terug onder verschillende thema's. Laat je daardoor inspireren en ontdek er de sprekers die jou aanspreken. De kans is groot dat minstens een van hen zijn of haar inzichten ook op papier plaatste. Hiermee kan je vast en zeker iemand blij maken, of maak er gebruik van om jezelf al in te lezen in het onderwerp waarover je een evenement wilt organiseren.

Aan tafel

Voor het zover is, passeren er nog heel wat feesten. Misschien organiseer je zelf wel een feestelijk diner? Het menu staat dan vast en zeker al op punt, maar wat met de juiste wijnen? Daarover schreef Kristel Balcaen een must-have voor elke wijnliefhebber en foodie. Haar Wijnboek voor foodies leert je meer over wijn- en foodpairing. De Gentse wijnschrijfster en wijndocente sleepte eerder dit jaar in Londen twee felbegeerde internationale wijnprijzen in de wacht. Nadat ze het in 2017 tot Champagneambassadeur voor België schopte, werd ze in 2018 verkozen tot Wine Lady of the Year. Nu komt daar een ruimere internationale erkenning bovenop.

Samen eten is olie voor de vriendschap.
– Felix Timmermans

Simpeler blijft het in de keuken bij Stijn Baert. De burgerlijk ingenieur en doctor in de economische wetenschappen speurde de afgelopen jaren het land af naar de lekkerste steak. Zijn bevindingen staan genoteerd in Steak. De ervaringsdeskundige at tijdens zijn jeugd zowel op woensdag als op zondag steak-friet. De liefde voor het gerecht is hem dus met de paplepel ingegoten. Nu is het voor hem al jaren hét decor om vriendschap te consumeren.
Als spreker raakt hij vooral geïnspireerd door drie thema's – de war for talent, uitdagingen op onze arbeidsmarkt en discriminatie. Zijn keynotes houdt hij laagdrempelig en entertainend.

Inclusief gesprek

In dezelfde lijn liggen de interesses van Taha Rian. De gedreven pleitbezorger voor inclusie en gelijkheid staat op de prestigieuze Forbes 30 under 30-lijst. Hij ondersteunt organisaties zoals Unilever, Telenet en bpost om hun inclusiepositie te vinden in de samenleving en geeft keynotes en trainingen om mensen bewust te maken van de voordelen van inclusie. Zijn boek Kan ik dat nog wel zeggen? gidst je door ongemakkelijke gevoelens bij het onderwerp heen en biedt je de tools om zelfverzekerd over inclusie te praten. Dat levert nog eens gespreksstof op aan de feesttafel!

Oplaaiende emoties

Misschien laaien de emoties zelfs hoog op. Gelukkig is er dan de boekenreeks Een kleine filosofie van grote emoties. In deze nieuwe reeks gaan bekende auteurs in de clinch met hun en onze emoties. De eerste drie verschenen begin deze maand. Saskia De Coster schreef een knappe novelle over jaloezie, Erwin Mortier geeft ons zijn mozaïekboek van de liefde en Ignaas Devisch heeft het over de kracht van de stilzwijgende emotie. Terwijl de eerste twee auteurs in de emotie kruipen om die voluit te beleven en te verkennen stelt filosoof Ignaas zich de vraag hoe bespreekbaar emoties moeten zijn? Als het spreken dwingend wordt als gevolg van die ‘bevrijding’, dan hebben we de ene plicht ingeruild voor de andere, stelt hij.

Zit je met vragen over onze maatschappij? Interesseer je je aan gastronomie, aan lifestyle? Staan gezondheid, opvoeding en relaties hoog op je interesselijstje? Onze sprekers kunnen je op elk gebied te woord staan en/of een goed boek aanraden.