Gemotiveerd door Aza Declercq en Hermina Van Coillie

Aza Declercq en Hermina Van Coillie

Motivatie loopt als een leidraad doorheen het leven van deze twee nieuwe spreeksters bij Read My Lips. Actrice Aza Declercq put uit eigen ervaring om haar publiek aan te sporen om te durven op een podium staan en doktor in de psychologie Hermina Van Coillie benadert motiveren vanuit wetenschappelijk standpunt.

Aza Declercq en Hermina Van Coillie

Aza Declercq

Actrice, voice-over en presentatrice, dat zijn de best gekende professionele bezigheden van Aza Declercq. Op haar palmares prijken nominaties als beste actrice in 2017 voor haar hoofdrol in Death of Cupid voor The Maverick Movie Awards en in 2018 voor The Universal Film Festival in Kansas. De film won de prijs Best Foreign Film op The Universal Film Festival 2018. Als enige Vlaamse actrice kan ze er bovendien prat op gaan om ooit geacteerd te hebben naast wereldster Leonardo DiCaprio in de film Eclipse uit 1995. Ze speelt vooral in Vlaamse televisieseries en films en was recent nog te zien als Maria in de film Patser van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Naast haar werk als actrice was ze de vaste stem van Canvas en ACHT.
De laatste tijd gebruikt ze haar jarenlange ervaring ook op andere vlakken. Zo schreef en regisseerde Aza een aantal kortfilms. In 2016 realiseerde ze La Muerte de Cupido en in  2017 maakte ze Sisters. Ondertussen staat haar eerste langspeelfilm, A Thing to Feed, op stapel.

Aza deelt daarnaast al haar kennis met iedereen die op de een of andere manier voor een publiek moet staan. Ze hielp reeds heel wat bedrijfsleiders bij het verbeteren van hun spreek- en presentatietechnieken. Haar keynote Het geheim van Demosthenes is een boeiend en humoristisch discours over de do’s en don’ts van spreken voor een publiek. Het doel van Aza’s keynotes is je meer op je gemak te doen voelen als je moet spreken in het openbaar. Ze helpt je structuur in een presentatie te krijgen en kan ervoor zorgen dat het publiek aan je lippen hangt.

Wil je dit jaar je eindejaarsspeech voor je team tiptop in orde hebben? Boek Aza Declercq hier.

Hermina Van Coillie

'Ik noem mezelf HR consultant en motivation expert.', zegt Hermina Van Coillie, Dr. in de psychologie, docent in verschillende HRM-postgraduaatopleidingen en zaakvoerder bij Flourish. In april 2021 bracht ze haar eerste boek uit dat ze schreef samen met prof. Dr. Anja van den Broeck: Motiveren zonder controleren. Aan de slag met de zelfdeterminatietheorie op de werkvloer!

Hermina is een veelgevraagd spreekster. Ze geeft al jaren keynotes, inspiratiesessies, masterclasses, workshops en trainingen aan teams, leidinggevenden en organisaties. Haar doel: mensen motiveren op een zinvolle manier want motivatie stuurt je gedrag. De psychologe werkt voornamelijk met de zeldeterminatieteheorie, ZDT, een vrij jonge maar uitgebreide theorie die zowel wetenschappelijk als in de praktijk zijn nut al bewees. ZDT richt zich op het waarom we doen wat we doen, wat de impact hiervan is en waar we de energie ervoor vandaan halen. Je job graag doen, zicht hebben op een bonus of een salarisverhoging, het volstaat niet. Medewerkers kunnen immers ook op een verkeerde manier gemotiveerd zijn en dat kan heel wat nefaste gevolgen hebben. Met de juiste motivatie ervaar je minder stress, verminder je de kans op burn-out, kan je je beter concentreren, voel je je beter, kortom, word je een high performer. Niet alleen de medewerkers en leidinggevenden bloeien hierdoor open, maar ook de organisaties en hun klanten plukken de vruchten van haar aanpak.

Hermina hanteert een unieke methode: ze brengt een van de meest invloedrijke psychologische theorieën van deze eeuw tot leven, wetenschappelijk gefundeerd, en tegelijk direct bruikbaar voor iedereen, niet alleen op het werk maar ook thuis of in de sportclub. In topics als burn-out, welzijn, leiderschap, mobiliteit, absenteïsme, werkverslaving, work-life balance, verloning, hybride werken en vergrijzing, Hermina legt telkens de link met ZDT.  Met haar charisma, authenticiteit en expertise beroert ze elk publiek.

Heb je nood aan een veelzijdig spreker, zoek niet verder en boek nu  Hermina Van Coillie.