Zo lezen zij. En jij?

Zo lezen zij. En jij?

Journalistes Barbara De Munnynck en Katrien Elen zijn al bevriend sinds hun studies Germaanse. In 2015 richtten ze het literaire collectief This Is How We Read op, dat aan leesbevordering doet en verbinding tot stand brengt via boeken. Via Read My Lips is er nu de interactieve lezing De Eerste Zin – meer boekentips dan gezond is op een uur!

Wie zijn Barbara De Munnynck en Katrien Elen?

Misschien las je hun vele columns, reportages en interviews in ELLE, De Standaard of Psychologies? Of volg je hun pittige boekrecensies op thisishowweread.be? Misschien heb je hun scheurkalender met 365 leestips aan de muur hangen?

Hoe dan ook, Barbara en Katrien zijn vriendinnen, ervaren journalistes en enthousiaste lezers en het is hun missie om ook jou aan het lezen, schrijven, denken en delen te krijgen. Via het literaire collectief This Is How We Read modereren ze leesclubs en panelgesprekken, geven ze schrijfworkshops, interviewen ze auteurs (en andere boeiende mensen) voor publiek en organiseren ze jaarlijks een populaire columnwedstrijd.

Van This Is How We Read verscheen bij uitgeverij Pelckmans “De Eerste Zin Scheurkalender 2022 – een boekentip voor elke dag”, een bloemlezing van 365 prikkelende leestips aan de hand van evenveel openingszinnen. Barbara en Katrien bundelen de mooiste daarvan in een interactieve lezing, die je achterlaat met evenveel goesting als concrete tips om meer te lezen.

De eerste zin

Zoveel boeken, zo weinig tijd, zuchtte Frank Zappa. This Is How We Read helpt je graag met kiezen. Vaak verraadt de eerste zin al of een boek (n)iets voor jou is. De interactieve lezing ‘De Eerste Zin’ is dan ook een spervuur van leessuggesties en literaire weetjes, onvergetelijke quotes en hier en daar een audiovisueel fragment.

Misschien inspireert de sessie wel om in samenwerking met This Is How We Read een leesclubtraject uit te werken in jouw bedrijf? Samen lezen is een fantastische manier om bij te leren, banden te smeden, empathie te kweken en je concentratie- en communicatiespieren te trainen. Van teambuilding en wellbeing-op-het-werk gesproken...

Boek de interactieve lezing De Eerste Zin hier.