Vernieuwende nieuwe sprekers

Koen Kas en Karen Boers

Heel wat uitvindingen en grote ideeën ontstonden omdat mensen 'anders' durfden te denken. Van het platgetreden pad afwijken is iets wat de volgende sprekers bij Read My Lips verbindt. Zowel Karen Boers als Koen Kas verdienden hun strepen als vernieuwers.

Koen Kas en Karen Boers

Impact ondernemer

Karen Boers is een impact ondernemer. Mensen die voor impact ondernemen kiezen, dragen de wereld en de maatschappij een warm hart toe. Ze wensen niet alleen voor zichzelf geld te verdienen, maar willen ook een positieve maatschappelijke bijdrage leveren. Met projecten als Startups.be en BeCode daagde Karen de status quo uit op het vlak van technologie, ondernemerschap, digitale skills, ontwikkeling en het werven en ontwikkelen van divers talent binnen een organisatie. Momenteel leidt ze het Brusselse AI Center for the Common Good en is ze samen met haar man een nieuwe bioboerderij aan het opstarten waar professionals met burn-outklachten hun evenwicht kunnen hervinden. Geen wonder dat ze de voorbije jaren talrijke nominaties en prijzen ontving zoals ICT woman of the year, Radicale Vernieuwer en werd verkozen tot Inspiring Fifty.

www.franktoussaint.be,Sociale InnovatieFabriek-Radicale Vernieuwers

Haar netwerk reikt van de Nederlandse prins Constantijn tot in de techhubs Dublin en Silicon Valley. Karen ontmoette zelfs onze koning al een aantal keren. Deze dame is misschien wel de grootste vrouwelijke expert van de Belgische techscene. Toch beweert ze van zichzelf nauwelijks te kunnen programmeren. Je hoeft immers geen expert te zijn om gepassioneerd met een project bezig te zijn. Precies deze passie vormt de leidraad van haar leven. Het leven was echt niet mals voor haar. Maar gaan, vallen, opstaan en weer gaan, dat is haar rode draad.

Als je geen risico neemt, beweegt niks. En als je ergens in gelooft, moet je ervoor gaan.
- Karen Boers

Met haar keynotes neemt ze je mee op ontdekkingsreis naar wat je als individu voor impact kan hebben, zowel in het dagelijkse leven als in het bedrijfsleven. Zie mogelijkheden in plaats van problemen en span jezelf voor de kar om het verschil te maken. Laat je inspireren door Karen Boers met topics als diversiteit en inclusie en leiderschap met oog voor mensen. Je kan haar hier boeken.

Delight thinker

Prof. Dr. Koen Kas noemt zichzelf een delight thinker. Delight Thinking is het vermogen om nieuwe dingen te ontdekken, of iets te gebruiken of implementeren op een verrassend nieuwe wijze. Omgaan met het onbekende en met verandering – de enige constante van de toekomst – houdt zowel jezelf als je bedrijf relevant en jong.

Koen is een visionair op het terrein van de gezondheidszorg. Toen hij jaren geleden in China kennismaakte met een heel ander gezondheidszorgsysteem waarbij de arts van het dorp betaald wordt om mensen gezond te houden, maakte hij een klik. In zijn toekomst ziet hij een gezondheidszorg waarbij we niet wachten tot iemand ziek wordt, maar mensen gezond houden. Daarom streeft hij er allereerst naar om de gezondheidszorg aantrekkelijk en gepersonaliseerd te maken, en uiteindelijk preventief. Zijn visie publiceerde hij in twee boeken. In Sick no more beschrijft hij hoe we overgaan van een reactieve ziekteverzekering naar proactieve gezondheidszorg. Met Your guide to Delight tekende hij een routekaart naar een preventieve gezondheid die je leert omgaan met verandering en je introduceert aan je persoonlijke digitale tweeling.

De digitaal bioloog en moleculair oncoloog begon zijn carrière met het ophelderen van de moleculaire basis van twee soorten kanker. Later ontwikkelde hij een nieuw medicijn voor pediatrische hersenkanker. Vandaag doceert hij gastcolleges moleculaire oncologie aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is hij actief als oprichter en CEO van Healthskouts waar hij innovatieve disrupties in de gezondheidszorg bedenkt en faciliteert. Healthskouts lanceerde zopas een educatiecentrum rond gezondheidszorg in de metaverse. Geen wonder dus dat de keynotes van Koen gaan over de toekomst van de gezondheidszorg of over de Digital & DNA-revolutie. Hij combineert wetenschap en technologie met design & bedrijfsmodelinnovaties tot nieuwe ervaringen die gezondheid opnieuw definiëren.

Koen is een gerenommeerde internationale spreker met meer dan 300 internationale keynotes op zijn conto, onder meer voor tal van Fortune 200-bedrijven. Je kan dit talent via deze link in huis halen.