Veerkrachtig als een basketbal

Veerkrachtig als een basketbal

Het succes van een bedrijf staat of valt met de kracht van zijn medewerkers. Deze stelling betwist niemand meer. Echter, hoe goed ieder van hen ook mag zijn, als de manager, de leider, de coach, er niet in slaagt om de verschillende individuen te verbinden tot een hecht team, dan zal er van succes geen sprake zijn. Ann Wauters, jarenlang de kapitein van de nationale vrouwenploeg basketbal, de Belgian Cats, weet er alles over.

Met meer dan 25 jaar ervaring in teamwork op het hoogste niveau, zet Ann al haar ervaringen om in leerrijke en inspirerende lessen. Deze helpen om jouw team en bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Hoe bouw je vertrouwen op? Op welke manier ga je met conflicten om? Waarmee veranker je betrokkenheid? Hoeveel verantwoordelijkheid geef je of neem je zelf?

Doorheen haar succesvolle carrière startte Ann elk seizoen met nieuwe teamgenoten. Aan de hand van de piramide van Lencioni slaagde ze er keer op keer in om al deze mensen uit een verschillende cultuur, met een diverse achtergrond, en andere gewoontes en taal om te vormen tot een hecht team. Met haar keynote Vijf kernelementen van een succesvol team wil ze inspireren en inzichten geven in het bouwen van een sterk team. Ondersteund door praktische voorbeelden uit het verhaal achter het succes van de Belgian Cats, deelt Ann haar unieke ervaring als topsporter en getuigt over wat écht telt bij teamsport.

Om een team naar succes te leiden, dien je als leider ook zelf goed in je vel te zitten. In de keynote How to win the game of life vertelt Ann hoe veerkracht leidt tot duurzamere prestaties voor jezelf én je team. Ze overloopt samen met haar publiek tien praktische strategieën om je persoonlijke weerbaarheid, en die van je team, een boost te geven. Niet voor niets werd Ann vijfmaal uitgeroepen tot beste basketbalster in Europa. Ze behaalde talrijke persoonlijke en teamsuccessen, maar verloor ook heel wat finales. Het weten te incasseren van verlies, hoort bij de weg naar de top.

Ann maakte de transitie van het veld naar de bedrijfswereld. Ze deelt met passie haar ervaringen en legt de parallellen tussen de sport- en bedrijfswereld bloot. Je kan dit icoon van het internationale vrouwenbasket nu boeken bij Read My Lips voor een inspirerende en motiverende sessie over succesvol samenwerken en de beste versie van jezelf te zijn.