Storyteller Filip De Rycke

Filip De Rycke

Als moderator perfecte tweetaligheid Nederlands/Frans kunnen aanbieden, scoort zeker hoog in ons land. Voeg daarbij een ruime portie media-ervaring en het is duidelijk waarom Filip De Rycke deel uitmaakt van het moderatorenteam van sprekersbureau Read My Lips.

Filip De Rycke

Meer dan twintig jaar geleden startte Filip zijn loopbaan als reisjournalist en later freelance journalist voor Kanaal Z en andere media. In 2005 ging hij aan de slag bij het toenmalige regionale TVBrussel dat tien jaar later de Vlaams-Brusselse media BRUZZ werd. Hij is daar nieuwsanker, eindredacteur, politiek analist voor alle mediakanalen en was lange tijd host van het radioprogramma A la Carte. Omwille van zijn politieke kennis en tweetaligheid ontvangen de Franstalige media (LN24, RTBF en BX1) hem graag als Brussel-expert. Hij kent immers als geen ander de gevoeligheden die leven aan beide kanten van de taalgrens en noemt zichzelf een loyale bruggenbouwer.

Als nieuwsgierige storyteller zoekt Filip het graag eens buitenshuis. Na de terugkeer van de internationale bas-bariton José Van Dam, liep Filip een dag met hem mee door het Brusselse. Voor de reisdocumentaire Transkameroen, van Noord naar Zuid, zocht hij het net iets verder op. Datzelfde geldt voor de op het filmfestival van Trento met de National Geographic Award bekroonde reisdocumentaire Swept Away, adrift between Alaska and Siberia. De film vertelt het verhaal over de Beringstraat Expeditie van de overleden poolreiziger Dixie Dansercoer.

Filip wordt vaak gevraagd voor het hosten en faciliteren van events en studiedagen. Met zijn radio- en televisie-ervaring kan je bij hem ook aankloppen voor het presenteren van pod -en vodcasts. De ambitieuze gangmaker wil graag jouw tweetalige ploegmaat zijn die creatief en vol jongensachtige nieuwsgierigheid meedenkt hoe jouw event kan bulken van de fijne momenten. Boek Filip hier.