Start to feel great met Evy Gruyaert

Start to feel great met Evy Gruyaert

Ze startte haar carrière als TV- en radiopresentatrice. Met de app ‘Start 2 Run' maakte ze lopen populair bij zowel beginners als geoefende sporters. Als yoga teacher ontwikkelde ze samen met Energy Lab de ‘Yoga met Evy’-app, waarmee ze heel wat Vlamingen op de yogamat kreeg. Haar naam: Evy Gruyaert, nu te boeken als spreker bij Read My Lips.

Evy Gruyaert

Evy maakte naast al die activiteiten ook naam als meertalige bedrijfspresentatrice. De yoga lover, start 2 run adept en mama van twee kids met een gezonde interesse in algemene wellbeing, beweging en ecologie, stond altijd al garant voor een onderhoudende avond. Tijdens haar boeiende loopbaan verzamelde ze haalbare tips die nu samen komen in het boek 'Start to feel great'. Onder deze titel focust Evy zich naast het pure bewegen ook op andere zaken die ervoor zorgen dat je je als mens goed in je vel voelt. Ze zegt van zichzelf altijd op zoek te zijn naar die felbegeerde work/life-balance en eeuwig verliefd te zijn op de liefde en het leven.

In balans

'Start to feel great' gaat over jezelf. Als jonge spring-in-het-veld startte Evy bij de VRT en werd in een soort mal gestopt. Maar klopte dat wel met wie ze vanbinnen echt was? Wat mensen zien, stemt niet altijd overeen met wat er echt leeft bij iemand. In het leven valt iedereen wel eens, staat op en gaat verder. Je probeert ermee om te gaan, maar soms gaat het niet meer. Evy ging daarom op zoek naar zichzelf en vond zo meer balans en een betere manier om met zichzelf om te gaan. Ze verzamelde alle tips van de diverse experts in het boek waaronder Michael Sels en Inge Declercq.

Het is net de kunst om heel bewust naar jezelf te kijken. Niet op een zweverige manier maar op een heel haalbare manier die te integreren is in je dagdagelijkse leven.
- Evy Gruyaert

Roze bril

De basisregel is heel simpel: probeer zo positief en zo constructief mogelijk om te gaan met de tools die je hebt: je lichaam, je verstand, je ingesteldheid. Met andere woorden, zet wat vaker je roze bril op om naar jezelf te kijken en aan de slag te gaan met wat je daar ziet. Daarbij gebruik je het boek als een sleutelbos met zeven sleutels die jouw eigen deurtjes openen. Deurtjes naar wie jij echt bent en vooral naar wie je graag zou willen zijn. Soms ligt de oplossing in heel eenvoudige dingen. Het gaat over beweging, over je lichaam, over je mindset, over slaap, over je stem en zelfs over geuren en kleuren.

We zoeken het te vaak buiten onszelf. Daarmee geef je heel veel controle af aan mensen, aan dingen, aan omstandigheden waar je eigenlijk geen controle over hebt. We leggen de lat heel erg hoog voor onszelf, maar je kan maar één stap per keer zetten. Multitasken werkt voor geen meter. Monotasken en stap voor stap te werk gaan, werkt wel. Voor verandering moet je natuurlijk wel in actie komen. In de zetel zitten, zielig doen en jezelf volstoppen, helpt uiteraard niets.

'Start to feel great' richt zich op iedereen die gewoon met zichzelf aan de slag wil gaan, die een beetje meer grip en controle over zichzelf en het leven zou willen.

Boek hier Start to feel great.