Powervrouwen in de technologie bekroond

Powervrouwen in de technologie bekroond

Twee van de sprekers van Read My Lips, powervrouwen in de technologiesector, ontvingen de voorbije weken een award. Daarmee zijn Leslie Cottenje en Mieke De Ketelaere een bron van inspiratie voor andere vrouwen in de technologie die barrières willen doorbreken.

De recente onderscheidingen benadrukken hun bijdragen aan de sector en zetten hen in de schijnwerpers als rolmodellen voor de volgende generatie vrouwelijke technologen. Door het delen van hun verhalen en ervaringen, hopen zij andere vrouwen te overtuigen om een carrière in de technologie na te streven. Beide powervrouwen laten zien dat met vastberadenheid, passie en veerkracht elke uitdaging overwonnen kan worden. Bovendien zijn diversiteit en inclusiviteit essentieel voor innovatie in de technologie.

In de ban van Leslie Cottenje

Leslie Cottenje, Algemeen Directeur bij Codit België, ontving de prestigieuze Power Women Award 2024 van Microsoft. Deze erkenning lanceerde Microsoft om uitzonderlijke vrouwen in het Microsoft Partner Network in West-Europa te erkennen en te ondersteunen. Ze zet vrouwen in de schijnwerpers die binnen de sector voorvechters zijn voor diversiteit en inclusie. Immers, een gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in de tech-industrie is voor elke organisatie belangrijk. Diversiteit binnen teams brengt innovatie en effectiviteit. Toch is op dit moment minder dan een kwart van de tech-functies in Europa bezet door een vrouw. Hiernaast gelooft slechts 21% van de vrouwen dat zij passen in de tech-industrie.

Leslie Cottenje

De carrière van Leslie bewijst overduidelijk dat vrouwen en technologie hand in hand kunnen gaan. Ze ontving eerder al prestigieuze nominaties, waaronder die van ICT Lady of the Year 2015 en Female CEO of the Year​​ 2018.

Als CEO van Hello Customer leidde Leslie het bedrijf naar grote hoogten, waardoor het twee jaar op rij tot de snelst groeiende bedrijven van België behoorde. Ondanks de uitdagingen van de pandemie, waarbij ze geconfronteerd werd met stagnatie en persoonlijke uitputting, toonde Leslie enorme veerkracht. Haar boek In de Ban van Succes biedt een openhartig kijkje in haar persoonlijke en professionele strijd en triomfen. Het boek dient als inspiratie voor andere leiders om prioriteit te geven aan hun welzijn en toont de menselijke kant van succes in de zakenwereld​​.

De unieke kracht van Geertrui Mieke De Ketelaere

Tijdens de Computable Awards werd Geertrui Mieke De Ketelaere uitgeroepen tot IT Person of the Year 2024. Haar zoektocht naar technische kennis begon op jonge leeftijd. Geertrui Mieke was amper vijf toen ze bij het uit elkaar halen van Matchbox-autootjes ontdekte dat het bovenstel van een Kever op het onderstel van een Porsche paste. Een vriend toonde haar later dat dat ook zo in het echt was. Ondertussen is de auteur van Mens versus Machine, Artificiële Intelligentie ontrafeld een veelgevraagde keynote speaker op events over AI. Ze verzamelde haar kennis over verschillende sectoren heen in talloze Europese en Amerikaanse bedrijven als Microsoft, IBM, SAP en SAS.

Geertrui Mieke De Ketelaere

Als een van de meest vooraanstaande AI-experts in België legt Geertrui Mieke de nadruk op de niet-technische kant van kunstmatige intelligentie. Ze focust in het bijzonder op ethische en duurzame toepassingen. Haar werk omvat het mentoren van jonge bedrijven zoals Polysense en EDGX, en het voorbereiden van bedrijven op wetgeving zoals de EU AI Act​​. Ze zorgt voor de vertaalslag van de technologische wereld naar de overheid.

Als adjunct-professor bij Vlerick Business School richt Geertrui Mieke zich op de menselijke vaardigheden die essentieel zijn voor de toekomst. Daarover gaat ook haar nieuwe boek, Yoko en de magische ster. Ze omschrijft het als een koffietafelboek voor managers, een hedendaagse fabel over mens en machine met de nadruk op de unieke kracht van de mens. Artificiële intelligentie roept immers veel vragen op. Er doen evenveel mythes de ronde als waarheden.

Wil je weten wat deze IT-persoonlijkheden nog meer in hun mars hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer info.