Millennial mama

Anne Cornut

Millennials hebben een andere visie op het leven dan de generaties voor hen. Ze vormen de eerste generatie die opgroeide in een digitale wereld, een wereld die voor hen als een dorp aanvoelt. Jobhoppen vinden ze heel gewoon, net als een goede balans werk-privé. Familie staat bovenaan hun prioriteitenlijstje. Spreekster Anne Cornut van Read My Lips weet hier alles over.

Anne Cornut

Als mama van vijf, aangevuld met twee pluskinderen, heeft Anne de handen meer dan vol. Vooral omdat ze ook nog eens aan birdnesting doet. Dat is een vorm van co-ouderschap waarbij niet de kinderen, maar wel de gescheiden ouders om de week in het ouderlijke huis wonen. Daarnaast runt ze een eigen bedrijf, onderhoudt een actief instagramaccount met duizenden volgers en slaapt elke nacht acht uur. Om dit allemaal draaiende te houden, heb je toch wel wat planning maar vooral loslaatskills en vertrouwen nodig.

Een millennial zijn, helpt daarbij. Ze zijn flexibel, werken niet altijd voltijds, maar als ze werken, gaan ze er keihard voor. Ze houden bovendien van prikkels en uitdagingen, van nieuwe kennis en vaardigheden. Voor ouders als Anne zijn eerlijkheid, authenticiteit, transparantie, beleving en maatschappelijk engagement sleutelbegrippen.

Anne Cornut heeft een salesachtergrond en kent dankzij haar populaire familieblog, www.mamavanvijf.be, de influencing-wereld op haar duimpje. Daarnaast is haar bedrijf Maison Slash een onlineplatform waar je alles leest over lifestyle in de wereld van millennialgezinnen. Haar lezing geeft een inkijk achter de schermen van deze platformen.

Wil ook jij leren hoe loslaten, vertrouwen hebben en dankbaar zijn – drie dingen die je gemakkelijk kan aanleren – ervoor zorgen dat je drukke leven gesmeerd loopt, boek dan nu onze spreker Anne Cornut.