Nieuwe sprekers: Jan Flamend en het duo Tim Vermeire en Rudi Francken

Jan Flamend - Tim Vermeire - Rudi Francken

Dankzij drie nieuwe sprekers verruimt sprekersbureau Read My lips het aanbod keynotes voor managers die oog hebben voor het welzijn van hun medewerkers. Jan Flamend is een geboren verkoper met een immense liefde voor taal. Beide talenten verenigt hij als sales counselor in zijn bedrijf Valueselling.be. Tim Vermeire en Rudi Francken studeerden beiden af in Lichamelijke Opvoeding. Nu fietsen ze samen op een tandem door het bedrijvenlandschap om de voordelen van AQ te prediken, de kerncompetentie van de 21ste eeuw.

Jan Flamend - Tim Vermeire - Rudi Francken

Verkoper met een liefde voor taal

Germanist Jan Flamend vertoonde altijd al een bijzondere interesse voor filosofie, een onderwerp dat hem naar eigen zeggen veel algemene wijsheid bijbracht. Die wijsheid gebruikte hij nuttig doorheen zijn carrière. Van de academische wereld der Literatuurwetenschappen via de informatietechnologie van Apple naar het geven van cursussen verkooptechnieken aan een internationaal hoog opgeleid publiek, Jan liet alles naadloos in elkaar overlopen. Tussenin schreef hij diverse boeken over sales, management en communicatie.

Nu zet Jan zijn uitgebreide ervaring als sales director en als sales consultant in bij zijn bedrijf Valueselling.be waarmee hij meewerkt aan verschillende internationale consultancy projecten voor grote internationale bedrijven ter verbetering van de efficiëntie van de verkoopteams en de scherpzinnigheid van de zakenmensen. Hij verzorgt ook intensieve coachingprogramma's voor zowel high level executives als op vrijwillige basis voor jonge ondernemers wereldwijd. In plaats van ontwikkelingshulp vol met paternalisme en liefdadigheid pleit hij ervoor jonge ondernemers te ondersteunen met middelen, knowhow en leningen die terugbetaald worden.

Wat doe je als de verkoop van je bedrijf tegenvalt? Verkopers ontslaan, social media gebruiken, prijzen verlagen? Jan brengt een aantal verhalen, voorbeelden en technieken om de verkoop op te krikken en weer aan te sluiten bij succes. Boek hem nu.

AQ tandem

Het intelligentiequotiënt IQ en de emotionele intelligentie EQ kenden we al. Het AQ of Adaptability Quotient klinkt nieuw. Wordt jouw aanpassingsvermogen dé factor voor toekomstig succes in je carrière? Volgens Tim Vermeire en Rudi Francken kunnen we niet meer om AQ heen. De capaciteit om ons te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen groeit almaar meer aan belang. De ideale kandidaat van gisteren kan morgen misschien niet meer mee. Het ergste dat jou op de arbeidsmarkt van morgen kan overkomen, is dat je rigide bent en dus geen bereidheid tot aanpassen vertoont. Net als EQ is AQ geen concreet cijfer. Het is een samenvoeging van noodzakelijke kenmerken, zoals observatietalent, flexibiliteit, inventiviteit, daadkracht en de capaciteit om mensen te inspireren en te motiveren. Met het thema Adaptiviteit (AQ) snijden Tim en Rudi dus een wel heel bijzonder actueel thema aan.

Tim Vermeire is gepassioneerd door culturen, systemen, eigenaarschap en duurzame inzetbaarheid. Hij werkte ondermeer in Zuid-Afrika. Zowel in het Engels als het Nederlands brengt hij keynotes over focus, strategisch welzijn, vitaal leiderschap voor duurzame inzetbaarheid, werk-privé-balans en adaptiviteit als mens en als team. Sinds Covid kijken bedrijven toch wel ietsje anders naar leiderschap. Tim inspireert je organisatie om anders te kijken naar welzijn en leert je hoe ermee aan de slag te gaan.

Tim Vermeires praktische proef

Rudi Francken was van jongs af aan bijzonder geboeid door beweging en door het menselijk gedrag, zowel individueel als in organisatieverband. Hij is een gecertificeerd coach in de bedrijfs-en sportwereld in binnen-en buitenland. Zijn doel: mensen en organisaties in beweging zetten. Met zijn organisatie Mind your Brain ondersteunt hij organisaties en drukke professionals door hen aan te moedigen, te inspireren tot duurzame resultaten. In 2013 werd zijn eerste boek uitgegeven: Birdie Leadership. De 9 holes van duurzaam leiderschap.

Tim en Rudi brachten hun kennis samen in het boek AQ adaptieve intelligentie, lichter leven slimmer werken en lanceerde de website www.adaptieveintelligentie.be.
Kom nu zelf in beweging en boek Tim en Rudi samen of apart voor een onvergetelijke avond.