Marc Herremans

gemmahermans
Marc Herremans

Marc Herremans is een van de bekendste triatleten uit België. Na verschillende top-10 plaatsen op het WK volledige afstand triatlon en 6de in de Ironman van Hawaii (beste nieuwkomer), werd hij in 2002 volledig verlamd door een ongeluk tijdens een training. Hij zette door met zijn topsportcarrière als rolstoelatleet en behaalde meerdere podiumplaatsen op de Ironman Hawaii en de Crocodile Trophy in Australië. Naast zijn sportprestaties richtte hij in 2003 de To Walk Again Foundation op, om mensen met een beperking te ondersteunen bij sport en revalidatie. Hij begon ook met het trainen van atleten en behaalde nationale, Europese en wereldtitels. Read My Lips interviewde hem over zijn bijzondere ervaringen.

RML: Kun je ons iets vertellen over jezelf en jouw achtergrond binnen je vakgebied?Marc Herremans: Als vader van 3 jonge kinderen is de prioriteit zoveel mogelijk te genieten van de opvoeding. Doorheen het leven zaten we op een achtbaan van succes en tegenslag. Deze levenservaringen werden opgenomen in schoolboeken, kinderboeken en boeken voor volwassenen. Binnen de korte periode op planeet aarde proberen we ons zoveel mogelijk in te zetten voor mensen die niet het geluk kennen dat ze verdienen.

RML: Wat heeft je geïnspireerd om een carrière als keynote speaker na te streven?
Marc Herremans: Een maand na het trainingsongeval in Lanzarote vroeg een vriend of er een mogelijkheid was om iemand te vervangen voor een keynote. Om deze vriend een plezier te doen, hebben we dit aanvaard en zijn we totaal onvoorbereid voor het 300-koppige internationale publiek gaan zitten. Blijkbaar vonden de mensen het goed, want door mond-tot-mond reclame zijn we nu als internationaal keynote speaker al actief geweest in meer dan 36 landen. Dus geen inspiratie of geen intentie, ben er letterlijk en figuurlijk ingerold.

RML: Wat zijn enkele van de belangrijkste thema's die je in jouw lezingen behandelt?Marc Herremans: De belangrijkste thema's zijn: teamwork, focus, veerkracht, vastberadenheid en geloven in de toekomst.

RML: Kun je een bijzonder gedenkwaardige ervaring met ons delen die je hebt gehad als keynote spreker?
Marc Herremans: Tijdens een keynote in Lausanne was er ook een lezing van president Clinton. Na de conferentie was er een enquête waarbij de aanwezigen een quotering voor de interventies moesten geven. Het was ‘superraar’ om te zien dat we de Amerikaanse president hadden geklopt!

RML: Wat onderscheidt jou van andere keynote sprekers in jouw vakgebied?
Marc Herremans: Goh, geen idee. Ik denk dat iedereen wel uniek is in wat hij doet.

RML: Welke key takeaways hoop je dat je publiek overhoudt aan jouw keynote?
Marc Herremans: De essentie van het leven. Focus op het controleerbare.

RML: Kun je ons iets vertellen over recente projecten of evenementen waar je enthousiast over bent?
Marc Herremans: We zijn bezig met de opstart van een revalidatieweide waar we mensen en vooral kinderen laten connecteren met dier en natuur voor optimaal revalidatieplezier. Ook ben ik bezig met een nieuw kinderboek bij Pelckmans, het aantrekken van veldrijder Jens Adams bij ons AFH team, en de organisatie van een gala ten voordele van de revalidatieweide in het Casino van Knokke. Daarnaast ben ik ook bezig met coaching binnen 185 coaching.

RML: Wat hoop je dat klanten zullen meenemen van je keynote speeches en hoe meet je het succes van je presentaties?
Marc Herremans: Ik hoop dat mijn klanten de normen en waarden die er echt toe doen meenemen na het bijwonen van mijn keynote speeches. Het is ook altijd fijn om te zien dat ik na afloop van mijn presentaties staande ovaties en warme reacties ontvang. Dit zijn voor mij goede indicatoren van het succes van mijn presentaties.

Wil jij Marc Herremans op je aankomend event?
Boek hem dan nu via het contactformulier.

gemmahermans