Koken met een chef

Teambuilding koken

Het einde van dit bewogen jaar nadert snel. Traditioneel wuiven we een jaar uit door van de ene rijkelijke dis naar de andere feestelijke tafel door te schuiven, gecompleteerd met een stuk of wat uitgelaten recepties. Deze gewoonte moeten we nu doorbreken. Dus neen, ook van een personeelsfeest is geen sprake.

Gelukkig betekent dit niet meteen dat er van lekker eten en gezellig samenzijn geen sprake kan zijn. Integendeel. Vervang de feestzaal door ieders eigen keuken, de tafels door een goede online connectie en die traiteur door een echte chef. Michaël Sels, auteur van het succesboek 'Lekker Lang leven', hoofd diëtetiek in het Universiteitsziekenhuis van Antwerpen en gediplomeerd chef-kok, combineert immers al zijn vaardigheden voor het creëren van een authentieke culinaire ervaring voor jou en je team.

Michaël Sels

Let's cook together

Eten verbindt mensen. Zowel voor vrienden en familie als voor collega’s is samen koken, proeven, ontdekken en genieten een zalige manier om te interageren. Michaël Sels is een gedreven en inspirerende spreker met kookervaring voor grote groepen. Via een (online) workshop kan jij met je collega's een moment samen beleven dat een keertje anders is dan het klassieke avondje uit.

Met 'Let's cook together!' ga je collectief met de chef van op afstand aan de slag. Bij gezonde recepten van een chef-kok denk je misschien snel aan ellenlange ingrediëntenlijsten en lastige bereidingswijzen. Niet bij Michaël, zijn recepten zijn gevarieerd en gemakkelijk te bereiden. Bovendien krijg je op voorhand een box met alle nodige ingrediënten. Op het afgesproken tijdstip gaat iedereen online vanachter het fornuis in de eigen keuken. Als bedrijfsleider kun je het wel extra bijzonder maken door samen met de chef het gebeuren corona-proof te begeleiden. Tijdens het koken rest er voldoende tijd om even bij te kletsen en vragen te stellen aan de chef. Na ongeveer anderhalf uur staat de maaltijd overal op tafel.

Samen koken met Michaël Sels

Ik(w)eet het niet meer

Hoe een chef kookt en wat een diëtist adviseert, staan volgens Michaël niet haaks op elkaar. Zijn boodschap is prettig eenvoudig: kies voor meer verse en pure ingrediënten. 'Eat planty' zegt hij in zijn boek 'Lekker Lang leven', oftewel: eet meer groente en fruit en minder vaak vlees. Het gaat om het complete voedingspatroon en niet over elk voedingsmiddel afzonderlijk. Als je voornamelijk plantaardig eet, ben je goed bezig en blijft er voldoende ruimte over om af en toe voor minder gezonde dingen te kiezen.

In zijn workshop 'Ontdek, proef, inspireer!' vertelt de chef je wat eten voor je kan betekenen. Hij neemt je mee in de culinaire wereld op een tocht richting een lekker lang leven. Ook hier ontvang je een box met daarin allerlei proeverijen en ontdekkingen. Samen met Michaël savoureer je de nieuwe smaken, kruiden, ingrediënten en technieken in een explosie voor je smaakpapillen. Op het einde van de workshop heb je nog alles in huis om later zelf aan de slag te gaan met de nieuw opgedane kennis en uit te pakken met je culitalent!

En tenslotte kun je uiteraard ook altijd een ‘à la carte’ kookmoment op maat van je team samenstellen met Michaël.

Zorg voor een onvergetelijke kooksessie met je hele team
Boek een kookworkshop vanaf €40,00 per persoon. Contacteer ons.