Jurgen Ingels en Lien Van de Kelder over Belgisch ondernemerschap voor overmorgen

Jurgen Ingels en Lien Van de Kelder over Belgisch ondernemerschap voor overmorgen

Een excellent team, het nodige budget en een goed product voor een markt die groot genoeg is, dat zijn de vier basiselementen voor een succesvol bedrijf. Tenminste, dit lees je in de meeste literatuur rond ondernemerschap. Ondernemer en durfkapitalist, Jurgen Ingels, voegt er in zijn gesprek met moderator Lien Van de Kelder nog een vijfde aan toe: tijd. In de podcast 'Overmorgen ondernemen' licht hij een tipje van de sluier op over het Belgisch ondernemerschap.

Jurgen Ingels en Lien Van de Kelder

Om Jurgen te citeren: 'De beste bedrijven zijn deze die tijd kunnen reduceren. En dat kan op twee manieren: vanuit de technologie met een product waarmee je dingen sneller kan doen, of door gebruik te maken van iemands ervaring die jou ter beschikking gesteld wordt.' In deze podcast doet Jurgen het laatste, speciaal voor jou.

Kan een ondernemer in Vlaanderen meespelen met de grote jongens in de wereld?  Zit ondernemen in je bloed of kan je het ook leren? Is ondernemen in een moeilijke tijd zoals nu nog wel verstandig? Jurgen heeft overal aan duidelijke visie op. Moeilijke omstandigheden bijvoorbeeld, wakkeren je creativiteit aan. Formule 1-piloot Senna zei ooit: 'Het is moeilijker om bij goed weer auto's in te halen dan bij slecht weer.' Jurgen trekt de vergelijking door naar zijn vakgebied.

Het is wel moeilijk, maar er zijn ook kansen. Ook bij slecht weer moet je op het gaspedaal durven duwen.

Read My Lips

Faillisementen en de living dead, schermen en de tweede taal, horizontale en verticale integratie, sharing en clustering, deze podcast staat bol van unieke vergelijkingen om de toekomst van onze economie kleurrijk in beeld te brengen. Welke sectoren zijn die van de toekomst? Hoe goed is het relanceplan van de overheid?  Wat hebben onze jongeren nodig in hun opleiding om goed uitgerust op de arbeidsmarkt te komen? Check voor jezelf alvast dit lijstje: creativiteit en passie, doorzettingsvermogen en een portie geluk. Kruid deze vier met wat rebellie en je hebt alle tools in huis om een goede ondernemer te worden.

Luister hier naar de volledige podcast.