Journalisten Tim Verheyden en Lisbeth Imbo

Tim Verheyden en Lisbeth Imbo

De goedgevulde portefeuille van sprekersbureau Read My Lips telt twee nieuwe geroutineerde journalisten. Reportagemaker Tim Verheyden focust zich de laatste jaren vooral op de invloed van technologie en sociale media op de mens en maatschappij. Als anker van de zevende dag zoekt Lisbeth Imbo liefst de verschillende kleuren op binnen nieuwsgaring. Politiek, wetenschap, life style, ze omarmt het allemaal.

Tim Verheyden en Lisbeth Imbo

Tim Verheyden

Tim Verheyden is journalist en reportagemaker. Hij zoekt hierbij graag de controverse op. Zo maakte hij voor het programma Telefacts van de Vlaamse Mediamaatschappij onder andere een spraakmakende reportage waarbij hij – weliswaar undercover – een nepbom tot in een vliegtuig op Brussels Airport kon smokkelen. In april 2012 stapte hij over van de VTM-nieuwsdienst naar de nieuwsdienst van de VRT. Hij presenteerde er Koppen, was chef storytelling voor Het Journaal en nam de presentatie van Panorama op zich. Na het omvormen van Panorama en Koppen in Pano werd hij reporter voor dat programma. In 2018 bracht hij er opzienbarende reportage over de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden.

Hierna ging de interesse van Wim uit naar de invloed van sociale media en technologie op ons allemaal, kortom naar All Things Digital. Hij maakte voor Canvas de driedelige reeks Facebook & Ik en voor VRT NWS ontdekte Tim in 2019 dat Google via de Google Home meeluistert naar wat we zeggen. Deze reportage leidde wereldwijd tot de aanpassing van de privacyvoorwaarden van Google.

Sinds voormalig president Trump de term fake news gebruikte, kennen we hem allemaal. De overvloed aan gemanipuleerde informatie op sociale media boomde tijdens de coronacrisis. Sindsdien is desinformatie, dat is bewust gemanipuleerde informatie, niet meer weg te denken. Tijdens zijn lezingen gaat Tim op zoek naar oorzaak en gevolg hiervan. Kan je nog vermijden om in de val te trappen? Tim kent en begrijpt de kracht van goede verhalen. En vooral: hij weet ze zelf ook te brengen.

Boek Tim Verheyden hier om zijn verhaal bij jou te brengen.

Lisbeth Imbo

Ook Lisbeth Imbo houdt van verhalen. Als journalist wil ze er van elk gesprek eentje maken. Lisbeth startte bij de radio. Via Donna stapte ze over naar Radio1 waar ze De ochtend mee uit de grond stampte. Na een passage bij TerZake werd ze hoofdredacteur van De Morgen. Intussen is de VRT weer haar thuis. Samen met Lieven Verstraete is ze anker van De Zevende Dag. Dit actualiteitenprogramma vervult Lisbeths behoefte aan afwisseling: politieke items en debatten, waarbij felle discussies regelmatig voorkomen, worden afgewisseld met luchtigere stukken rond de algemene actualiteit, sport, cultuur, media en lifestyle.

Dankzij haar brede interesse weet Lisbeth altijd en overal haar mannetje te staan. Ze vergelijkt de politiek wel eens met een soap. Van zodra je weet welke partijen de hoofdrolspelers zijn, zijn de verhaallijnen gemakkelijk te volgen. De gezichten veranderen wel, de onderlinge intriges niet. Naast haar TV-werk vult Lisbeth haar dagen met het schrijven van boeken (Mag god nog en Zeven politieke dromers), pod- en vlogcasts, webinars, seminars en workshops spreken voor publiek en in de media. Recent leidde ze het gesprek tussen Bart De Wever en Khalid Benhaddou voor het boek annex vodcast Botsen de Beschavingen waarin ze stilstaan bij de huidige maatschappelijke polarisatie.

Als journalist wil ze vragen blijven stellen aan mensen die ertoe doen, door hun ervaring of positie, en dat in de juiste vorm, op het juiste ritme en op het juiste platform. Boek Lisbeth Imbo nu en misschien stelt ze binnenkort wel de juiste vragen op jouw event.