Jongeren in een wereld vol verandering

Valerie Thys - Wouter Cauwenbergh - Katja Schipperheijn

Interviewster Valerie Thys gidst sprekers Katja Schipperheijn en Wouter Cauwenbergh vakkundig doorheen een gesprek over onze jongeren in een snel veranderende wereld. Katja zet zich als internationaal erkend leerstrateeg in voor het promoten van levenslang leren in een almaar virtuelere wereld. Wouter promoot als geen ander het purpose driven business model, een bedrijfsvorm die de werkgever een maatschappelijke meerwaarde biedt. Samen vormen ze een perfecte match in dit gesprek over de jeugd van overmorgen.

Valerie Thys - Wouter Cauwenbergh - Katja Schipperheijn

De samenleving verandert continu. Nu meer dan ooit. Tijdens de eerste tien maanden van de pandemie kenden we wereldwijd een innovatie waar we normaal tien jaar over doen. Om mee te kunnen met al deze veranderingen, grijpt Katja naar haar stokpaardje: inzetten op levenslang leren. Daarnaast moet je die kennis durven delen. Als volwassene, als ouder, kijken we nogal eens met lede ogen naar het gebruik van social media door ons nageslacht. Katja omarmt het.

Waar wij als ouderen, als maatschappij schrik hebben van social media, zijn ze wel het kennisplatform voor de jeugd.
- Katja Schipperheijn 

Wouter onderstreept het belang van intrinsieke motivatie. Elk individu heeft een eigen kracht en talent, maar ook eigen valkuilen en obstakels. De belangrijkste taak van het onderwijs is kinderen leren om in die kracht te komen en de zaken waarin ze minder goed zijn niet als een handicap te beschouwen. Dit geeft motivatie en energie waardoor ze veel langer volhouden en levenslang leren geen 'moeten' meer is.

Deze podcast wijkt alleszins af van het gebaande pad. Leidt spieken tot kritisch denken? Kan een gevestigde onderneming leren van een start-up? Werkt het om een salaris te koppelen aan zachte, maatschappelijke objectieven in plaats van aan het bedrijfsresultaat? Welke meerwaarde moet je als werkgever bieden? Durf en verandering blijven de boodschap.

Rijd je niet vast in de paradigma's van het leven. Als management moet je durven een stap terug te zetten en beseffen dat je de waarheid niet in pacht hebt.
- Wouter Cauwenbergh 

Zowel Katja als Wouter zien een positieve toekomst voor de jeugd. Bedrijfsleiders kunnen hier best op inspelen. Vormt levenslang leren geen struikelblok voor onze jongeren, een levenslange job doet dat wel. Jongeren willen liever projectmatig werken en willendat hun inspanningen echt een verschil maken voor de maatschappij.

Zet een eerste stap in jouw levenslang leren en beluister deze podcast.