Jong talent

Jong talent

Je ziet ze op tv, hoort ze op de radio, ontdekt hun boeken: talentvolle mensen die op jonge leeftijd inzetten op het 'anders' doen. Bij onze nieuwe sprekers vind je ze ook terug.

Jong talent

Pokerface Charlotte Van Brabander

Momenteel gebruikt ze in de tv-show De Verraders haar talent om de bondgenoten om de tuin te leiden. Influencer Charlotte Van Brabander is voor geen kleintje vervaard. Als student behoorde ze tot de internationale top van de gaming- en pokerwereld. Tijdens haar studies criminologie dreef ze haar tijd aan de pokertafel op en perfectioneerde ze de kunst van het nemen van berekende risico’s. Die ervaring nam ze later mee naar de beleggingswereld, die ze op eigen houtje van A tot Z uitploos. Ze werd een van de FIRE-boegbeelden in Vlaanderen.

FIRE staat voor Financial Independence Retire Early, een beweging die overwaaide uit de Verenigde Staten. Het achterliggend idee is dat je minder geld uitgeeft dan dat er binnenkomt. Wat je overhoudt, investeer je slim. Uiteindelijk maakt je rendement het je mogelijk om financieel onafhankelijk te worden en eerder met pensioen te gaan. Charlotte schreef er een gelijknamig boek over.

Om mijn loon te krijgen, heb ik mijn kostbaarste goed moeten inruilen: tijd. Dat geld wil ik dan ook niet aan de zoveelste trui geven.
– Charlotte Van Brabander

De finspirator tracht de Vlaming te inspireren om het geldtaboe te doorbreken. Als pokerspeler heeft ze een andere kijk op risico en geld. Charlotte is founder van Slim sparen, een bedrijf dat mensen de eerste stappen laat zetten naar investeringen. Twee belangrijke peilers in de weg naar financiële onafhankelijkheid zijn: ken je eigen geldtype en start vroeg met investeren.

Ontdek meer tips van Charlotte via een van haar keynotes die je hier kan boeken.

Jonge wolf Jeroen Poels

De jongste persoon ooit die leiding gaf aan een officieel gecertificeerd uitzendbureau, voorgedragen als de jongste CEO van België en één van de jonge wolven uit het gelijknamige tv-programma van VTM2, dat is Jeroen Poels.
Het traditionele onderwijs paste niet bij de persoonlijkheid van Jeroen. Hij behaalde individueel zijn diploma en startte in 2012 op 18-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf: DELTAWORX. Met zijn persoonlijk verhaal in gedachte stelde hij als een van de belangrijkste doelstellingen van zijn bedrijf om studenten aan een baan te helpen zodat ze werkervaring kunnen opdoen. Ondertussen stelt Deltaworx jaarlijks meer dan 4.000 studenten tewerk en heeft het een netwerk van meer dan +50k Young Professionals. De jonge CEO sleepte intussen ook al een nominatie in de wacht voor de prestigieuze ‘30 under 30 Europe’-lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Als we mensen zouden beoordelen op basis van hun prestaties in plaats van op basis van wat we denken dat ze mogelijk gaan presteren, zou het leven er een stuk makkelijker uitzien.
– Jeroen Poels

Jeroen breekt een lans voor jonge werknemers, de generatie Z. In een boeiende keynote biedt hij een diepgaand inzicht in hun unieke kenmerken, waarden en verwachtingen op de werkplek. Zonder meer vindt hij het een boeiende generatie die ondernemend is en heel bewust in het leven staat. GenZ, binnenkort de grootste generatie binnen onze actieve arbeidsmarkt, brengt een frisse wind met zich mee in de manier waarop we werk bekijken en aanpakken.

Ontdek samen met Jeroen hoe je je als werkgever moet aanpassen aan een nieuwe realiteit. Boek hier zijn inspirerende keynote.

Een vlotte overgang dankzij Hannelore Simoens

Of je deze nieuwe sprekers op je event uitnodigt of anderen van bij Read My Lips, jouw event is pas echt af als een moderator zorgt voor een vlotte overgang. Iemand als Hannelore Simoens. De VTM-journalist durft te vragen en door te vragen. Naast een diploma Taal- en Letterkunde heeft ze ook diploma's behaald aan de London School of Economics (Internationals Politics) en King's College London (International Relations).  Hannelore is dan ook erg geïnteresseerd in wat er in de Wetstraat gebeurt.

Bekommernis moet je drijfveer zijn in de journalistiek, vind ik. Problemen zichtbaar maken, en zo oplossingen versnellen.
– Hannelore Simoens

Door haar politieke interesse wordt ze vaak geconfronteerd met maatschappelijke problemen. Haar werk is een voortdurende oefening in empathie. Achter de schermen zet Hannelore zich in voor meer inclusie. En binnenkort verschijnt haar eerste boek over politieke vernieuwing.

Ook Hannelore kan je voortaan boeken via Read My Lips.