Isabelle Gonnissen en Kevin Major over overmorgen voor onszelf zorgen

Isabelle Gonnissen en Kevin Major over overmorgen voor onszelf zorgen

Omdat de negatieve – lees: gevaarlijke – dingen des levens in het bestaan van onze verre voorouders belangrijker waren dan de positieve elementen, werden wij evolutionair geprogrammeerd om te klagen. Mopperen en mekkeren over het weer, het beleid, het verkeer... Het groeide uit tot een soort sociale vaardigheid om het ijs te breken in ons maatschappelijk leven. Of dat wel zo onschuldig is als het lijkt, bespreekt Isabelle Gonnissen, drijvende kracht achter de campagne '30 dagen zonder klagen' met moderator Kevin Major in de nieuwste episode van de Read My Lips-podcast rond 'Overmorgen voor onszelf zorgen'.

Isabelle Gonnissen en Kevin Major

Bio-ingenieur Isabelle reist voor haar werk als sales manager bij Solvay de wereld rond. Toen ze na zo’n trip thuiskwam in een land waar volop gestaakt werd, kwam het besef dat we het hier erg goed hebben in vergelijking met heel wat andere plekken op de wereld. Ze besloot om op een ludieke en creatieve manier iets te doen aan al dat klagen, met de succesvolle campagne als gevolg. Isabelle schreef ook een boek, 'Kies Positief'. Intussen is er een tweede in de maak en ze geeft lezingen en workshops, waarin je te weten komt hoe je positiviteit kunt trainen zoals je buikspieren. In deze tijden, waarin we overspoeld worden door negatieve berichten, is dat meer dan ooit belangrijk. Word je bewust van wat positief is en werk eraan in je gedachten, met je woorden en door je levenshouding.

We maken allemaal dingen mee die we liever niet zouden meemaken. Maar de vraag is: hoe ga je er mee om?

Isabelle Gonnissen
Isabelle Gonnissen, oprichtster 30 dagen zonder klagen

 

 

 

 

Isabelle Gonnissen

Een acuut probleem inslikken hoeft natuurlijk niet. "Ventileer maar relativeer, en ken jezelf", zegt Isabelle hierover. Daarmee bedoelt ze dat jezelf wentelen in terugkerende of aanhoudende problemen geen zin heeft. De buitenwereld zal ook niet veranderen om aan jouw wensen en verlangens tegemoet te komen. Haar boodschap is: kijk naar wat je zelf kunt doen. Wat werkt voor jou? Waar kun jij mee aan de slag?

Beluister alle tips die Isabelle aan Kevin uit de doeken doet tijdens hun sprankelende babbel waarin gewoontebeestjes en een ratrace de vaart erin houden. Als toetje krijg je in deze podcast nog een code om haar boek met 10% korting en gratis verzending aan te schaffen zolang de campagne In-zicht loopt.