Helen Goedgebeur: recht-spraak

Helen Goedgebeur

Om een geslaagd evenement met boeiende sprekers te organiseren, vind je in het uitgebreide aanbod van Read My Lips gemakkelijk je gading. Wil je daarnaast zorgen voor de juiste chemie tussen de experts op het podium en je aandachtige toehoorders, dan heb je nood aan een vakkundige bindingsfactor: een moderator. Gelukkig kan Read My Lips je ook hier mee helpen. Voor elk event hebben wij de juiste moderator. Justitiejournaliste Helen Goedgebeur is er zo een.

Helen Goedgebeur

Modereren is een kunst op zich. De moderator leidt het gesprek, de discussies in goede banen. Voor het stellen van vragen, het woord verlenen aan de deelnemers, het publiek te betrekken enzovoort, zorgt deze professional dat alles vloeiend verloopt. Een goedgekozen moderator beschikt over voldoende vakinhoudelijke kennis. Dat helpt in niet geringe mate bij het bewaken van het onderwerp. Voeg daar nog de kunde van welsprekendheid en het kort en bondig kunnen samenvatten aan toe, en je hebt een ideale match.

Dit alles en meer krijg je bij het boeken van de immer enthousiaste en goedlachse Helen als moderator voor jouw evenement met een eerder juridische insteek.

Sinds 2018 is ze actief als justitiejournaliste bij VRT NWS en brengt ze zowel verslag uit voor radio als voor televisie. Ze maakte al vele verschillende reportages over spraakmakende processen in binnen- en buitenland. Ook besprak ze de hulpverlening na de ongekende watersnood van vorig jaar. Daarnaast werkte ze voor Pano onder meer aan reportages over frauduleuze aannemers en over online oplichting.

Helen studeerde rechten aan de KU Leuven en behaalde een extra master in de journalistiek aan de VUB. Door de praktijkgerichte focus van deze laatste opleiding, vormde die voor haar de ideale aanzet om ooit bij de media aan de slag te kunnen. Ze combineerde deze master met een specifieke lerarenopleiding maatschappijwetenschappen en filosofie. Meteen na haar studies ging ze eerst aan de slag als onderwijsassistente aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven om enkele jaren later over te stappen naar de media. Momenteel combineert ze haar drie grote passies: recht, taal én presentatie als gerechtsverslaggever.

Helen gelooft in de kracht van een journalist om vaak technisch moeilijke onderwerpen of dossiers op een bevattelijke en heldere manier te brengen aan de kijker, de luisteraar, aan haar publiek. Profiteer van haar vaardigheden en boek haar hier.