Een nieuwe kijk op je bedrijf

Ines Vanlangendonck en Karin Laverge

Denk je erover om innovatief aan de slag te gaan binnen je bedrijfscultuur? Nodig dan zeker één van deze Read My Lips-sprekers uit. Voor digitale duurzaamheid ben je bij Ines Vanlangendonck aan het juiste adres. Karin Laverge reikt je nieuwe inzichten aan over persoonlijk en professioneel leiderschap.

Ines Vanlangendonck en Karin Laverge

Ines Vanlangendonck

Het begrip digitale duurzaamheid klinkt veel mensen nogal abstract en ingewikkeld in de oren. Hoe begin je daar aan? Waar vind je de juiste toepassingen voor jouw bedrijf? Bovenal, zijn die dan ook duurzaam? Het grote aanbod, het jargon, de opeenstapeling van Engelse termen, je loopt gemakkelijk verloren tijdens je zoektocht. Techneut, onderneemster, systeemdenker en onhoudbaar weetgierige Ines Vanlangendonck staat je graag bij in je digitale queeste.

‘Technologie biedt zoveel mogelijkheden, veel bedrijven zijn vandaag super gedigitaliseerd. Het is vaak meer dan de moeite waard om die digitalisering eens kritisch te bekijken, het brengt namelijk een enorme afhankelijkheid met zich mee’, zegt Ines.

Technologie is namelijk veel te belangrijk om alleen aan techneuten over te laten. Dankzij haar opleiding als linguïst vertelt Ines in heldere taal over het kruispunt tussen technologie en duurzaamheid. Zo slaagt ze erin om een grote groep mensen inzicht te geven in de rol van technologie voor een duurzame toekomst. 

De professionele carrière van Ines bracht haar van een klein internetbureau in Chili in 2002 tot het oprichten van consultancybureau Kamon in 2020. Hier stelt ze haar expertise in duurzame digitale transformatie ten dienste van bedrijven. Daarnaast geeft ze bevlogen en wervende lezingen over dit onderwerp. In Kan een IT'er de wereld redden? leer je hoe je als techneut je steentje kan bijdragen in die zoektocht. Voor een volledig nieuwe context waarin duurzame digitale innovatie in Europa kan evolueren, luister je naar De kleren van de IT-keizer.

Boek Ines hier.

Karin Laverge

In de loop van haar kwart eeuw carrière in diverse financiële functies bemerkte Karin Laverge dat sommige mensen onder grote druk toch vanuit een intrinsieke rust kunnen handelen. 'Allemaal mensen met een gezin, heel wat verantwoordelijkheden, en vaak ook nog een uitgebreid sociaal leven. Hoe slagen zij erin om onder grote druk rustig te blijven en een empathische leider te zijn, terwijl anderen op een ego-gedreven en autoritaire manier reageren?', vroeg Karin zich af. Ze stelde daarop een lijst samen met namen van Belgische topondernemers en contacteerde hen met de eenvoudige vraag: 'Mediteert u?' Op twee uitzonderingen na waren alle antwoorden positief.

In het boek ‘Word CEO van je brein bundelde ze deze verhalen en onderzocht ze de link tussen meditatie en leiderschap. Onder meer Mimi Lamote (CEO Mayerline), Toon Bossuyt (CEO Boss Paints), Ilham Kadri (CEO Solvay) en Wouter Torfs (CEO Schoenen Torfs) vertellen over de rol en het effect van meditatie in hun leven en werken. De grote gemene deler binnen deze verhalen, is diversiteit in de kennismaking met meditatie en in de toepassing ervan. Het effect ervan echter, is bij iedereen hetzelfde: meer mentale ruimte, meer veerkracht, meer vernieuwende ideeën, meer focus, meer evenwicht tussen alle verschillende aspecten van hun leven en een betere connectie met anderen.

Uit dit onderzoek filterde Karin vier concrete stappen om toe te lichten hoe je je brein kan inzetten om tot creativiteit, zelfinzicht, doelgerichtheid en betere verbondenheid met anderen te komen. In haar keynote neemt ze je mee op die ontdekkingstocht. Hoe werkt het? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die vermijden? Met voorbeelden en korte oefeningen, gebaseerd op de principes van meditatie, krijg je op een spontane en doortastende manier eyeopeners die nog lang kunnen nazinderen.

Boek Karins inspirerende ontdekkingstocht door je brein hier.