Een Goed hart

Karine Lippens

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van Think Pink en de borstkankermaand oktober spreekt klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie voor sprekersbureau Read My Lips met de sponsors. Vijf weken lang kan je het resultaat hiervan beluisteren in vijf boeiende en ontroerende podcasts.

Karine Lippens

Ook Read My Lips vindt het belangrijk om bij te dragen aan goede doelen. Aangezien borstkanker nog steeds jaarlijks een op de acht vrouwen in België treft, blijft dit een hot topic. Sensibilisering helpt om er in een vroeg stadium bij te zijn. Dat maakt de behandeling vaak minder ingrijpend en vergroot de genezingskans. Vanuit deze visie groeide in de aanloop naar de borstkankermaand oktober met deze podcasts een mooie samenwerking met de nationale borstkankerorganisatie Think Pink. Om de taboes rond borstkanker nog meer uit de weg te helpen, doneert Read My Lips aan alle geboekte sprekers in de maand oktober lintjes om op te spelden tijdens keynotes en presentaties.

Sokken

Deze lintjes zijn al jarenlang te koop bij alle apotheken, thuiszorgwinkels en hoorcentra van Goed, de vaste partner van Think Pink. Volgens Karine Lippens, projectmarketeer bij Goed, wilde de organisatie graag een extra steentje bijdragen voor dit jubileumjaar. Dat resulteerde in wandelsokken, zwart, met een roze lintje op de voetzool. In elk doosje met twee paar sokken zit een kortingsvoucher van 25 % voor Bellewaerde Park. Met de voucher kan je op zaterdag 1 oktober of op zondag 2 oktober naar het Think Pink-feestweekend daar. Bovendien maak je kans op een van de 50 gratis toegangstickets voor datzelfde weekend.

DNA

Karine Lippens: Met vijfentwintig borstzorgcentra, verspreid over heel Vlaanderen, zit hulp bij borstkanker in ons DNA. Wij weten heel goed wat er leeft, wat de noden zijn. Vandaar dat we echt wel heel bewust voor een partnership met Think Pink kozen. Enkele van onze waarden zijn warmte, mensen een warm hart toedragen en luisteren. Daarin speelt Think Pink eigenlijk ook een rol. In onze borstzorgcentra geven onze bandagistes advies aan wie geconfronteerd wordt met borstkanker. Dat advies gaat vaak heel ver. Het begint bij het krijgen van de diagnose tot uiteindelijk je later terug goed voelen.

De missie van Goed is mensen stimuleren om gezond in het leven te staan. Gezond zijn, is niet per definitie niet ziek zijn. Noem het empowerment: het heft in eigen handen nemen, de moed niet laten zakken en daar energie uit halen.
- Karine Lippens

Vangnet

Omringd zijn door veel warmte en steun helpt hier aanzienlijk mee. Goed hoopt door de samenwerking iedereen die geconfronteerd wordt met borstkanker een hart onder de riem te kunnen steken. De bortszorgcentra zorgen voor een goede omgeving met de nodige steun tijdens het moeilijke traject waar mensen door moeten.
In de podcast bepleit Karine het belang van preventief borstonderzoek. In België krijgen vrouwen vanaf 50 jaar om de twee jaar spontaan een uitnodiging. Voor Karine een vaste afspraak ook al gaat ze er met een klein hartje naar toe want stel dat. Gelukkig kan iedereen bij Goed rekenen op dat warme nest dat bij ziekte transformeert in een vangnet.

Met de Think Pink-podcasts wil Read My Lips bijdragen in zichtbaarheid en sensibilisering rond het thema borstkanker. Deze podcast kan je beluisteren via onze podcastpagina.