Dorien Leyers: moderator met een geschiedenis

Dorien Leyers: moderator met een geschiedenis

Als je persoonlijke geschiedenis je liet opgroeien in de omgeving van een podium, dan mag het geen wonder heten dat je je daar helemaal thuis op voelt. Read My Lips biedt voortaan zo'n natuurtalent als moderator aan: Dorien Leyers.

Dorien Leyers

Als dochter van Jan Leyers groeide Dorien op met muziek en live entertainment. Haar speeltuin bestond uit podia, zowel erop als achter de schermen. Als tiener was ze even vliegende reporter bij Eurosong 2006 en kon je haar geregeld op Radio Donna horen. Maar eenmaal de kinderkleren ontgroeid, studeerde ze cultuur en talen om uiteindelijk in het het stadsarchief van Valladolid in Spanje te belanden waar ze een diploma geschiedenis op zak stak.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, belandde de historica toch weer in de amusementssector als eventmanager. Ze organiseerde evenementen voor Nespresso, Club Med, Orange, Google, Apple, NN Insurance Belgium en vele andere bedrijven. Daarnaast trad ze op als host voor diverse (inter)nationale events bij onder meer BMW, Umicore, Viabuild, VDAB, Bacardi-Martini, Securitas, ... in het Nederlands, Frans, Engels & Spaans. In de media presenteerde Dorien op Vijf het succesvolle programma Complex, waarin plastische chirurgen mensen hielpen die zich belemmerd voelden door hun uiterlijk.

Ondertussen voedde Dorien ook haar passie voor kunst en geschiedenis door samen met haar partner Łukasz Majewski de Leyers Majewski Gallery in Knokke te openen. Het koppel wil de liefhebber en verzamelaar bijstaan bij het opbouwen van een collectie. Ze focussen hierbij  op de moderne Belgische kunst, met af en toe een internationale zijsprong.

De expertise en interesse van Dorien liggen duidelijk erg breed. Samen met haar grondige talenkennis maakt dit haar tot de ideale host/moderator van jouw event. Boek haar hier.