De kracht van jonge mensen: moderator Joren Carels en spreker Yasmien Naciri

Joren Carels en Yasmien Naciri

Bij sprekersbureau Read My Lips gaat de zoektocht naar unieke sprekers en vakkundige moderatoren non stop door. Ook deze week kunnen we weer twee nieuwe aanwinsten voorstellen. Voor een vlotte babbel boek je Joren Carels als moderator van je event. Spreker Yasmien Naciri brengt een bekende stem in je maatschappelijk debat.

Joren Carels en Yasmien Naciri

Joren Carels

Nadat hij zijn eerste radio-ervaring opdeed bij een lokale zender, leende Joren zijn stem aan zowel Studio Brussel, Qmusic als Radio 1.
Doorheen de jaren presenteerde hij voor Studio Brussel voornamelijk weekendprogramma’s zoals De Maxx en Hit 50. Hij was er ook een van de drie stemmen van De eindafrekening 2012. Bij Qmusic produceerde hij hoofdzakelijk het dagelijkse avondprogramma F.C. Fierens van Vincent Fierens. Vanaf 2018 combineerde hij dit met presentaties, eerst als invaller en later ook met een vast programma op zondagavond. Een jaar later hoorde je Joren iedere werkdag tijdens het avondprogramma Radio Liberation Front. Ook bij Radio 1 ging hij als producer en invaller aan de slag.
Kortom: deze moderator is echt van alle markten thuis.

Joren deed daarnaast diverse podiumpresentatie waaronder Marktrock en Kunstbende. Op de Thomas More-hogeschool geeft hij geregeld workshops in zijn vakgebied. Met zijn ruime ervaring als redacteur, regisseur en presentator leidt Joren met veel enthousiasme en professionaliteit uw event in goede banen. Je boekt hem hier.

Yasmien Naciri

Ondernemer, auteur van 'Wij nemen het heft in eigen handen', marketeer, columniste, voormalig wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen en sinds enkele maanden algemeen manager van het Innovatiecentrum in Antwerpen, dat is Yasmien Naciri in een notendop. Nauwelijks de dertig gepasseerd, bewerkstelligde de jonge vrouw al heel wat op maatschappelijk vlak.

Ze werkte aan verschillende onderzoeksprojecten rond de arbeidsmarkt, waarbij ze onder meer focuste op de drempels die werkgevers ervaren in de zoektocht naar werknemers. Haar inzet rond dit thema resulteerde in 2015 in het ontstaan van het statuut voor student-ondernemers. Als jonge onderneemster botste ze maar al te vaak zelf op drempels en bij Yasmien gaan denken en doen hand in hand. Ze bedacht en richtte Fleks vzw op, een open jeugdwerking in Antwerpen die jongeren stimuleert om te ondernemen. Omdat ze zeer sterk gelooft in de kracht van duurzaamheid en andere jongeren kansen wil bieden, verliet ze de ondertussen de organisatie.

Als algemeen manager van het Innovatiecentrum Werk werkt ze ideeën uit voor een beter functionerende arbeidsmarkt, een thema dat haar nauw aan het hart ligt. Werkgevers vinden geen werknemers, en omgekeerd.

Iedereen zou toegang moeten krijgen tot werk, om op die manier aan hun eigen onafhankelijkheid te kunnen werken.
- Yasmien Naciri

'Er zijn ongelooflijk veel mensen die graag willen werken, maar gedemotiveerd raken. En aan de andere kant zijn er veel bedrijven die heel graag kansen willen bieden aan kansengroepen. Maar ze weten elkaar niet te vinden. Dat de kans om zoveel mensen vooruit te helpen daar ligt, dat is de reden waarom ik voor deze job heb gekozen', legt Yasmien uit.

Vandaag zet ze zich naast haar werk als algemeen manager nog steeds vrijwillig in bij verschillende bestuursraden uit de onderwijs-, jeugd-, cultuur- en armoedesector. Je vindt haar nog bij de koepelorganisatie van alle jeugdwerkingen in Vlaanderen, Formaat vzw, de Ancienne Belgique en Literatuur Vlaanderen. Wegens tijdsgebrek liet ze helaas ook heel wat vallen.

Wel adviseert ze nog steeds beleidsmakers en bedrijven rond sociale ongelijkheid en inclusie op de werkvloer. Yasmien heeft een breed interesseveld. Of het gaat over innovatie en changemanagement, beleidsvorming, strategische communicatie, inclusie of  sociale mobiliteit, met deze spreker zit je altijd goed voor een boeiende avond. Met een klik op deze link kan je haar boeken.