Dansende leider

Gil Renders

Gil Renders is germanist, psychotherapeut, leiderschapscoach, vrouw en moeder. Het leven liet haar geregeld een andere weg inslaan, zegt ze. De nieuwste afslag leidt haar als spreker tot bij Read My Lips.

Gil Renders

De studie Germaanse talen aan de KUL brengt Gil een grote liefde voor taal, filosofie en literatuur bij. Ze besluit daar verder op te borduren en behaalt een meestertitel in de dramatische kunsten aan de toneelacademie van Maastricht. Hiermee gaat ze als professioneel theatermaker aan de slag. Tot de flow en verbondenheid, die ontstaat wanneer veiligheid en vertrouwen aan de basis liggen van een gezamenlijk creatieproces, een nieuw verlangen opwekken bij de regisseur. Gil wil graag op een nog diepere manier individuen en groepen begeleiden naar persoonlijke transformatie. Ze schrijft zich in op de universiteit Antwerpen als vrije student in de psychologie en vult die studie aan met een opleiding integrale multidimensionele psychologie te Mechelen.

Na het oprichten van haar eigen zelfstandige psychotherapeutische praktijk in 2007 volgen nog tal van andere psychologische opleidingen. Uit een compilatie van al haar opgedane kennis en werkervaring ontwikkelt Gil 'Theateropstellingen', een innovatieve methodiek om op korte tijd inzicht te krijgen in onderliggende dynamieken van een team of organisatie. Daaruit groeit enkele jaren later haar onderneming ‘Echte Leiders Dansen’, een coachingspraktijk voor verbindende communicatie en transformationeel leiderschap.

Met haar keynotes wil Gil meer doen dan het louter overbrengen van kennis. Ze neemt de toeschouwer mee in een beklijvende totaalervaring: ze combineert kennis en wijsheid met een liefde voor literatuur, dans en muziek. Gil gelooft daarbij sterk in een ervaringsgerichte aanpak en werkt vanuit een diepe betrokkenheid.
De topics die haar bezielen gaan over de kracht van kwetsbaar leidinggeven, de impact van de m/v-balans in jezelf en je organisatie, en de opkomst van een nieuw paradigma in het leiderschap landschap. De wereld heeft nood aan leiders die hun harnas afleggen en naakt in de spiegel kijken. Leiders die boven hun angst en drang naar controle uitstijgen, die verbinden met hun mensen vanuit kracht én kwetsbaarheid.

Dans jij mee met Gil? Schrijf je naam hier in haar balboekje.