Rethinking Transformation

Rethinking Transformation

Net zoals vorig jaar nodigen Read My Lips en Pelckmans de leiders en organisatoren van morgen weer uit op hun Rethinking business seminar. Dit keer vallen de boeiende sprekers onder de noemer Rethinking Transformation. Niet minder dan zeven bezielde sprekers werpen samen met de gasten een blik op het veranderende toekomstbeeld.

Rethinking Transformation

Rethinking HR was vorig jaar een schot in de roos. Zes boeiende keynote sprekers, de prachtige omgeving van het Meerdaalwoud en vooral échte interactie, maakte van de dag een succes. Dit jaar geeft het brede scala aan topsprekers over actuele topics nog meer inspiratie om mee aan de slag te gaan. Vertrekkend van AI belanden de deelnemers uiteindelijk in een Metastorm.

AI in transitie

Mieke De Ketelaere, auteur van Mens Versus Machine, vertelt in hoeverre AI al écht intelligent is en wat de meerwaarde ervan in ons leven is. Na deze wake up call gaat Herman Toch op positieve noot verder met een cool nieuw spel: The Positive Sum Game. Het is een spel waarin beter voor mij en beter voor de wereld hand in hand gaan. We leven in The Transition Twenties waar de huidige systemen niet meer werken. Vooral jongeren voelen dit feilloos aan. Deze transitie speelt zich binnen zowat alle domeinen van het leven af. Ook in China, waar Pascal Coppens ons daarna mee naartoe neemt. Meer dan twintig jaar leefde en werkte hij in zowel China als Silicon Valley. Als internationaal spreker bij nexxworks bespreekt hij samen met jou het kritisch vraagstuk: Can we trust China: A different view on a country in transition.

Tijdens de lunch, aangeboden door Foodmaker, vertelt hun CEO, Lieven Vanlommel, hoe het bedrijf met de financiële en dreigende menselijke ramp van Covid omging. Diversificatie vormt de kern bij het (her)uitvinden en transformeren van de brand tot een concept dat alle uitdagingen aankan. Zonder smaakversterkers, mayonaise of geraffineerde suikers en met respect voor mens, dier en planeet loopt onze stimulerende dag bedaard over in het tweede deel.

Dansend door de metastorm

Hier gaat André Pelgrims in gesprek met moderator Annik Dirkx over hoe je jouw eigen leiderschapspotentieel vol kan inzetten. De auteur van Dansen naar vrijheid, is al dertig jaar lang gespecialiseerd in groepsdynamica, vooral in de wereld van de leidinggevenden en organisaties. Aangezien we ons hele leven deel uitmaken van verschillende groepen – het gezin, de school, het werk, de vrienden, de maatschappij – spreekt onze expert met zijn verhaal ook het brede publiek aan. De kunst bestaat erin om binnen elke groep helemaal jezelf te kunnen zijn.

Katja Schipperheijn haakt in door uit te leggen hoe je als onderneming een LearnScape bouwt, een klimaat waar de leertechnieken zijn afgestemd op voortdurende interactie met de wereld daarbuiten, het ecosysteem. En waarom is een levenslang leren mindset binnen je organisatie zo belangrijk?

Als afsluiter zoekt Jo Caudron de verbanden tussen de diverse individuele maatschappelijke transformaties die samen een Metastorm vormen. In het oog daarvan ligt onze toekomst van werk, wonen en mobiliteit. Met zijn nieuwe boek, De wereld is rond,  houdt hij een pleidooi voor het vertellen van positieve verhalen in deze wereld in verandering om zo voor een mooie toekomst te zorgen.

Be Inspired

De dag eindigt met een afsluitende netwerkborrel. De straffe keynotes die je tijdens de dag te horen kreeg, zullen zeker genoeg stof tot napraten opleveren. Je krijg bovendien bij jouw ticket tal van andere voordelen, zoals een Read My Lips goodiebag, twee gratis boeken naar keuze en 20 % korting op alle boeken van de deelnemende sprekers.
Wil jij je positief laten inspireren? Kom dan op zeker 12 mei 2022 naar onze unieke Rethinking Transformation, het business seminar voor leiders en organisaties van overmorgen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
DATUM:
12 mei 2022
LOCATIE: The Beacon - Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen
STARTUUR: 9.30 uur
TOEGANGSPRIJS: € 175, incl. BTW
BOEK NU JE TICKETS!

Rethinking Transformation