Een hart voor mens en dier: Thomas Van Eeckhout en Laurence Van Tongerloo

Thomas Van Eeckhout en Laurence Van Tongerloo

Volgens Thomas van Eeckhout, CEO van EASI, is het de taak van een CEO om een context te creëren waarin mensen gelukkig en succesvol kunnen zijn. Jezelf kunnen relativeren, speelt daar een belangrijke rol in. De missie van Laurence Van Tongerloo, auteur van het boek Snoep Dog, focust op het mooier maken van de planeet. Zorg dragen voor je huisdier, met de nadruk op honden, past perfect in dit plaatje. Beide sprekers van Read My Lips zetten zich ieder op hun eigen, unieke wijze in om het welzijn van een ander te verbeteren.

Thomas Van Eeckhout

Als student was Thomas Van Eeckhout met veel bezig, behalve met studeren. Hij had het geluk om terecht te komen bij EASI, waar oprichter Salvatore Curaba niet alleen potentieel in hem zag, maar ook het volste vertrouwen had in zijn latere opvolger. Nochtans ontbrak het Thomas na een hobbelig schoolparcours zowel aan zelfvertrouwen als aan ambitie. Met een diploma Business Management op zak ging hij solliciteren bij EASI, een bedrijf gespecialiseerd in clouddiensten, veiligheids- en softwareoplossingen. Hij kreeg een voorstel en greep die kans met beide handen. Als verkoper ontdekte hij al snel dat hij met hard werken betere resultaten haalde. Plots kwam het besef dat hij zijn lot in eigen handen had en dat het ook voor hem mogelijk was om ambitie te hebben.
Dankzij het vertrouwen dat hij kreeg van zijn leidinggevenden bij EASI, steeg niet alleen zijn ambitie, maar ook zijn wil om te groeien als persoon. Hierin speelde het optreden van Salvatore Curaba een cruciale rol. Hij vond het totaal onbelangrijk om als CEO constant in de schijnwerpers te staan. De visie van Thomas is daardoor ook vandaag nog dat het de taak van een CEO is om een context te creëren waarin mensen gelukkig en succesvol kunnen zijn, eerder dan alle problemen op te lossen. Je moet jezelf als ondernemer relativeren.

Vandaag krijg ik enorm veel energie van het succes van anderen. Het is ook dankzij die anderen dat ik mijn eigen succes kon realiseren.
- Thomas Van Eeckhout

In 2015 trad Thomas toe tot het executive management als Sales Director om in 2019 samen met Jean-François Herremans benoemd te worden tot CEO in een duobaan. Voor Thomas is leiderschap een heel belangrijk element in een cultuur van betrokkenheid. De manager wordt soms nog te veel gezien zoals in de oude school. Dat was de man die alles moest weten en het meeste moest kennen. Voor de CEO van EASI mag de leidinggevende zich gerust kwetsbaar opstellen. Zijn eerste opdracht is ervoor zorgen dat zijn mensen zich kunnen ontplooien. Het is dan ook een van de statements van EASI om geen externe managers aan te werven maar eigen mensen te laten doorgroeien en zelfs aandeelhouder te laten worden. EASI werd al zeven keer op rij verkozen tot Beste Werkgever in de categorie kleine tot middelgrote bedrijven in België en behaalde het Gold Label als Best Managed Company.

Thomas bespreekt in zijn keynotes de impact van waarden, waarom werkgeluk een gedeelde verantwoordelijkheid is en welke zaken leidinggevenden meteen in de praktijk kunnen brengen. Hoe combineer je geluk en performance? Welke fundamentele waarden en behoeften leiden tot gelukkige werknemers en hoe dragen die bij tot het succes van een onderneming? Boek Thomas nu en je komt er alles over te weten.

Laurence Van Tongerloo

Goed voor dieren zorgen, gaat hand in hand met de planeet wat groener maken, bepleit Laurence Van Tongerloo. Planten, kruiden, gezonde voeding voor mens en dier zijn enkele van haar passies. De mens maakt deel uit van de natuur en dient dankbaar gebruik te maken van haar giften. Deze filosofie vat Laurence samen in het boek Snoep Dog met gezonde tussendoortjes voor je viervoeter.

Honden zijn steeds meer echt deel van het gezin, en dus willen we ze ook verwennen
- Laurence Van Tongerloo

Toen haar trouwe viervoeter Odette tijdens een wandeling vergiftigd werd, stond de wereld stil voor Laurence. Om het verdriet voor haar beste vriendin, haar alles, een plaats te geven, besloot deze onderneemster er iets positiefs mee te doen. Ze is zelf gek op dessertjes en zo groeide het idee om die twee liefdes te combineren. Het. boek bevat geen maaltijden, maar serveert snacks en tussendoortjes om je hond op tijd en stond extra en gezond te verwennen. Daarnaast delen twaalf bekende baasjes hun hondenervaring en -belevenissen. Deze interviews deelde Laurence in de vodcast Bekende Viervoeters voor HLN online.

Laurence draagt lokale en verantwoorde productie en dierenwelzijn hoog in het vaandel en wil anderen inspireren. Hoe maak jij het verschil? Start bij jezelf, volg je hart, je passie en je gezonde verstand. Neem zelf de leiding over je leven en dat van je huisdier. Zo weet je ook precies wat je hond binnenkrijgt, want alles start met gezonde voeding, bij mens én dier. Als je niet goed eet, zit je niet goed in je vel en bij dieren is dat niet anders.

Onder de bijnaam Planet Lolo deel Laurence haar inspirerende gedachten voor een betere, groene en gezonde planeet waarbij het goed leven is voor dier en mens. Je kan haar nu ook boeken voor een interactieve lezing waarin Laurence in gesprek gaat met het publiek en openstaat voor verhalen en ervaringen van iedereen.