Positieve sprekers

Positieve sprekers

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van positiviteit toont aan dat positiviteit een belangrijke bijdrage levert aan het ervaren van tevredenheid en geluk. Bovendien resulteert het ook in een duidelijk aantoonbaar gezonder lichaam. Tijd dus om enkele autoriteiten van sprekersbureau Read My Lips de geheimen van een optimistische levensfilosofie te laten ontrafelen.

Positief veranderen met Peter Corijn

Hij heeft zich altijd verzet tegen hokjesdenken waar men je catalogeert als 'de artiest', 'de zakenman', 'de professor' of wat dan ook. Onder het alter ego Paul Numi duikt hij op in de muziekscene. In de bedrijfswereld kent men hem als Peter Corijn.

Peter heeft twee masters in de rechten en volgde verschillende managerprogramma's. Hij heeft een grote ervaring als executive en was internationaal actief in diverse CEO en C-Suite rollen. Dat kneedde hem tot een erkend expert in het omgaan met disruptie, leidinggeven in een VUCA wereld (volatiel, onzeker, complex en ambigu), changemanagement en merkontwikkeling. Zijn keynotes worden over de hele wereld gesmaakt.

De keuze van zijn pseudoniem verraadt veel over Peters ingesteldheid. Numi pikte hij van de naam van een Toyotafabriek. Hij vond de naam prachtig omdat het klinkt als 'new me'. Daarbij paste volgens hem enkel de voornaam Paul, naar Paul van Tarsus, de apostel die zich bekeerde en een spirituele hergeboorte onderging op weg naar Damascus. Muziek loopt als een rode draad door Peters leven. Tijdens zijn jeugd deed hij al het voorprogramma van bekende bands als U2, Echo & The Bunnymen, The Scabs en TC Matic. Daarom gebruikt Peter de muziekindustrie graag als voorbeeld van innovatie en baanbrekende strategieën. Muziekstijlen, muziekdragers, ze veranderen immers om de haverklap. Nieuwe ideeën of producten worden 'game changers' genoemd omdat ze de manier van zakendoen veranderen. Door casestudy's uit de muziekwereld te analyseren, geeft hij je inzicht in hoe je dergelijke omwentelingen efficiënt kan beheren. Vertaald naar kritische strategieën leert Peter je hoe ze jouw bedrijf ten goede komen en er een portie rock-'n-roll aan toevoegen.

Verandering is bovendien nodig voor groei. Veel initiatieven tot verandering mislukken echter of stuiten op weerstand. Hoe zorg je toch voor positieve verandering? Wendbaarheid en veerkracht zijn sowieso cruciaal. Peter biedt je in zijn keynotes een aantal tools aan, niet alleen over welke acties te nemen, maar ook hoe ze uit te voeren. In het najaar van 2023 verschijnt zijn eerste boek over resultaatgericht leiderschap en het succesvol afronden van missies.

Gina Peeters & Isabelle Hoebrechts

Positieve intelligentie bij Gina Peeters & Isabelle Hoebrechts

Eerst brachten ze samen het boek Positieve Intelligentie uit. Nu bouwen ze hierop verder met Zuurstof voor het brein. De impact van positieve intelligentie op organisaties en leiderschap. Gina Peeters is cognitieve gedragscoach, jobcoach, hartcoherentiecoach en stress- en burn-outbegeleidster. Isabelle Hoebrechts is mentor in het bedrijfsleven, zelf CEO geweest en ze schreef al verschillende boeken rond waarden, leiderschap en stressbeheersing. Samen vormen ze een sterk team dat op positieve wijze inspireert, informeert en motiveert.

Wat houdt positieve intelligentie (PQ) precies in ? Het bepaalt de mate waarin iemand op een positieve en oplossingsgerichte manier kan omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Een hoge PQ maakt je mentaal weerbaar en gelukkig. Een eigenschap die stilaan onontbeerlijk lijkt in de steeds sneller veranderende wereld waarin de ene crisis op de andere volgt. Al deze veranderingen hebben een grote impact op onze gedachten, gevoelens en gedrag, privé maar ook professioneel.

Leidinggevenden krijgen heel wat op hun brood. Medewerkers vallen uit, verliezen hun betrokkenheid, raken gedemotiveerd, kortom, de rol van leidinggevende bemoeilijkt en krijgt een andere invulling. Meer menselijkheid en meer maatschappelijke betrokkenheid horen onlosmakelijk bij een hedendaags sterk leiderschap. Leiders met een hoge PQ houden medewerkers aan boord. Ze zijn een mentor en inspirerend voorbeeld en zorgen voor zingeving. Hun teams en organisaties stijgen naar een hoger niveau. Ze dragen bij aan het werkgeluk van hun medewerkers. En gelukkige medewerkers zijn productiever wat weer leidt tot betere financiële én maatschappelijke resultaten. Een win-win situatie dus.

Er bestaat trouwens een verband tussen positiviteit en geluk. Positiviteit, of optimisme, en pessimisme zijn relatief stabiele persoonlijkheidskenmerken. Maar deze kunnen wel beïnvloed worden, en dus veranderen, door je manier van denken en zijn. De manier waarop je je gedraagt, je gedachten stuurt en waarop je je aandacht richt, zal een positief effect hebben op je algemene gevoel. Door inzicht en praktische oefeningen wordt je brein flexibel. Isabelle en Gina Peeters reiken in de keynote, gebaseerd op hun boek, alle ingrediënten en inzichten aan om je positieve intelligentie te ontwikkelen. Zet bewust in op je talenten en goede eigenschappen in plaats van je te laten leiden door je innerlijke criticus of saboteurs.

Omarm met deze nieuwe sprekers van Read My Lips de steeds veranderende wereld om je heen. Boost je wendbaarheid en mentale veerkracht bij Peter en/of maak je denken positief bij Gina & Isabelle.