Wellbeing op maat van iedereen

Wellbeing op maat van iedereen

Zorg dragen voor het wel en wee van je medewerkers is altijd een goed idee. Hoe je dat doet, kan variëren. Diverse sprekers bij Read My Lips ontwikkelden hun eigen efficiënte methode. Snuister even doorheen het aanbod en je vindt er vast en zeker de ideale spreker voor jou en je team tussen.

Wellbeing op maat van iedereen

Vaste waardes

Anne Everard is alvast een gevestigde waarde in de bedrijfswereld. De specialist in welzijn op het werk en algemeen welzijn biedt met haar BOOST-methode concrete en praktische instrumenten om elke werknemer in staat te stellen voor zichzelf te zorgen en teams beter te laten functioneren. De theorie van 50 lepeltjes energie vormt haar uitgangspunt. Hoeveel energie heb je als ik 's morgens bij het ontwaken? Hoeveel daarvan geef je per dag uit? Anne geeft in haar keynote tips en tricks die het verschil maken om meer fysieke en mentale energie te hebben en je reserves niet te gebruiken.

Anne Everard

Met de keynote 'Wellbeing = winst, want gelukkige en gezonde medewerkers zijn jouw belangrijkste kapitaal' overtuigt ook Ann De Bisschop al enkele jaren. Gebaseerd op haar tweede boek, staat ze in haar keynote stil bij de drie niveaus van wellbeing: die van de organisatie, de leidinggevende en de medewerker zelf. Inzetten op het welzijn van medewerkers is een lonende investering, zegt ook de Wereldgezondheidsorganisatie. Eenvoudigweg omdat gelukkige en gezonde medewerkers creatiever en productiever zijn. Resultaat: dalend absenteïsme, meer retentie en minder presenteïsme.

Ann De Bisschop

Mentale revolutie

Anne Everard vond o.a. inspiratie nadat ze geconfronteerd werd met een burn-out. Voor ICT'er Saskia Van Uffelen is burn-out een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Zelf combineert ze feilloos een drukke verantwoordelijke job met een gezin van vijf kinderen. In een motiverende keynote deelt deze topmanager haar inzichten.

Saskia Van Uffelen

Geen wonder dat ze samen met Ann De Bisschop tot het inspirerende netwerk behoort van Better Minds at Work, het bedrijf dat psychologe Elke Geraerts in 2014 oprichtte. Het gehele team van Better Minds streeft ernaar om onmisbare kennis rond mentale veerkracht te verspreiden over alle sectoren, functies, generaties en culturen heen. Ze noemen het een mentale revolutie. Het handelsmerk van Elke is de unieke manier waarop ze nieuwe psychologische inzichten vertaalt naar frisse en toegankelijke day-to-day toepassingen. Haar keynotes zijn geen droge lezingen maar praktische workshops waarin ze inspireert en uitdaagt.

Elke Geraerts

Jong bloed

Ook bij Paul Van Den Bosch pikte het bedrijf inspiratie op. Tijdens een carrière van dertig jaar als topsportcoach werkte Paul met heel wat topatleten die wereld- en Europese titels behaalden in verschillende sportdisciplines. Paul is ondertussen een veelgevraagd keynotespreker in de bedrijfswereld. Hij behandelt onderwerpen als veerkrachtige communicatie, stress als positieve motivator, de impact van een gezonde levensstijl op ons fysiek en mentaal welbevinden en hoe een grote verbondenheid tussen mensen nodig is om tot topresultaten te komen.

Samen met zijn dochter Carolien Van Den Bosch bracht hij de bestseller De Ideale Dag uit. Hierin gaan Carolien en haar vader in op alle vragen en obstakels die mensen overvallen inzake gezondheid op elk moment van de dag, van bij het ontwaken tot bij het slapen gaan. Carolien, expert in het kernteam van Better Minds, brengt een keynote uit gebaseerd op het boek. Ze geeft meer inzicht in het mechanisme van stress, en hoe slaap, beweging en voeding, maar ook authentieke verbinding kunnen bijdragen aan een hoger energieniveau. Kortom: hoe te leven met meer energie en productiviteit? De lezing richt zich zowel op het individu als het gehele team.

Door één van deze sprekers uit te nodigen, geef je jezelf en je medewerkers ontegensprekelijk een boost om ook na – of in afwachting van – een luie vakantie de rest van de warme zomer door te komen. Boek vandaag nog!