De klasse van Wim De Vilder

Wim De Vilder

Met nieuwsanker Wim De Vilder heeft sprekersbureau Read My Lips een echt icoon uit de Vlaamse journalistiek in huis. Naast het presenteren van het Journaal op Eén, werkte Wim mee aan tal van interviewprogramma’s zoals het zelf bedachte Over 5 Jaar en allerlei verkiezings- en debatprogramma's. Hij was tien jaar lang de host van het actualiteitenmagazine Koppen en presenteerde druk bekeken showprogramma's zoals het gala De Nacht van de Televisiesterren en de slotshows van Kom Op Tegen Kanker.

Wim De Vilder
Wim De Vilder tijdens opnames Journaal op Eén

Wim studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven, gevolgd door een tweede master in de Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Dankzij die laatste mocht hij twee weken stage doen op de VRT, waar hij interviews deed. Na afloop trok hij zijn stoute schoenen aan en vroeg om terug te mogen komen in de zomervakantie om extra ervaring op te doen, desnoods onbetaald. Toen kwam er een halftijdse functie vrij, en dat was de start van de lange en mooie carrière van Wim bij de VRT.

Wim noemt zichzelf als nieuwslezer een verloren gelopen leraar. Daarmee bedoelt hij dat hij nog altijd voldoening haalt uit het feit dat hij mensen iets kan duidelijk maken of uitleggen. En dat is nodig, want mensen die nieuwsfeiten op zich af laten komen zonder voldoende uitleg of context, worden vaak bang. Hoe beter je de wereld begrijpt door naar het nieuws of actualiteitenprogramma’s te kijken, hoe beter je je plaats in die wereld kent en je eigen belangen kan herkennen, weet Wim. Deze visie mag Wim geregeld delen tijdens gastcolleges aan diverse universiteiten.

Met al zijn ervaring is Wim een veelgevraagd presentator, moderator en spreker voor bedrijfsevents, congressen en seminars. Hij geeft ook training in presentatieskills, mediatraining en training voor moderatoren. Tijdens deze workshops krijg je tips over hoe je een vlot en inspirerend spreker wordt. Velen onder ons spreken wekelijks mensen toe: tijdens vergaderingen, op recepties en opleidingen. Hoe je dat doet met zelfvertrouwen en met de nodige rust, hoe je jouw stem, taal en gebaren gebruikt om anderen te inspireren en jouw boodschap overtuigend over te brengen, dat weet Wim als geen ander.

Kortom, Wim is de ideale spreker/presentator/moderator/coach in bedrijfscontext of voor conferenties en events. Niet alleen straalt hij klasse uit, hij beheerst naast een perfect Nederlands ook vloeiend Frans, Engels en Duits. Je kan Wim hier boeken.