Sportief met Paul Van Den Bosch en Sofie Lenaerts

Paul Van Den Bosch en Sofie Lenaerts

De Romeinen linkten destijds brood en spelen aan elkaar. Ook vandaag weten we dat er nog steeds een onlosmakelijke connectie ligt tussen het fysieke en het mentale aspect van de mens. Enkele sprekers bij Read My Lips beheersen deze materie als geen ander: Paul Van Den Bosch, een topsport- en executive coach en Sofie Lenaerts, de eerste Belgische vrouw ooit die de Seven Summits beklom.

Paul Van Den Bosch en Sofie Lenaerts

Paul Van Den Bosch

Tijdens een carrière van dertig jaar als topsportcoach werkte Paul Van Den Bosch met heel wat topatleten die wereld- en Europese titels behaalden in verschillende sportdisciplines. De principes die hij hier toepaste, gebruikt hij nu als executive coach, waarbij hij zich richt op het verbeteren van leadership- en coachingskills zowel bij individu's als bij teams. Immers, in essentie komt coaching in de topsportwereld en in de bedrijfswereld op hetzelfde neer: mensen en teams helpen om te groeien naar hun maximaal potentieel.

Paul: Wij zijn allemaal in meerdere of mindere mate een coach: als ouder, leerkracht, collega, manager, ploegmaat of trainer. Allemaal hebben we wel iemand die we beter willen en kunnen maken. Een goede coach is niet per definitie de coach van de winnaar. Wel slaagt hij erin om het beste uit zijn 'pupil' te halen, of meer dan men mogelijk achtte. Een goede coach kijkt niet 'of' zijn pupil het haalt, hij zorgt ervoor 'dat' hij het haalt.

De knowhow van Paul resulteerde in het schrijven van heel wat boeken die in meerdere talen werden vertaald. Zijn boek Coach voor het leven stond wekenlang in de top-10 van best verkochte non-fictieboeken. In Act like a Coach legt hij, samen met co-auteur Ronnie Leten, in 40 tips and tricks de links uit tussen de sport- en de bedrijfswereld. Het belang van tijd maken voor jezelf en vooral van zorg dragen voor jezelf beschrijft hij in Egopreneur. Met ConneXion, geschreven met co-auteur en bedrijfsleider Jan De Schepper, ontrafelt hij zeven paradoxen die ons bedrijfsleven vandaag kenmerken en hoe je daar als leider op inspeelt.

Paul is een veelgevraagd keynotespreker in de bedrijfswereld. Hij behandelt onderwerpen als veerkrachtige communicatie, stress als positieve motivator, de impact van een gezonde levensstijl op ons fysiek en mentaal welbevinden en hoe een grote verbondenheid tussen mensen nodig is om tot topresultaten te komen. In zijn speeches staan inspirerende storytelling en het putten uit eigen ervaring centraal.

Profiteer van al deze kennis en boek Paul hier.

Sofie Lenaerts

Sofie Lenaerts kan niet weerstaan aan sportieve uitdagingen die met koude, diepte en hoogte te maken hebben. Haar passie voor avontuur en de bergen brachten haar overal ter wereld. Net voor het uitbreken van de coronacrisis slaagde de Kijk uit-presentatrice erin om als eerste Belgische ooit de Seven Summits te beklimmen. Maar zelfs nadat ze op de hoogste bergtop van elk continent heeft gestaan, blijft ze gemotiveerd verder sporten.
Sofie zegt van zichzelf dat ze sportief gezien geen hoogvlieger is. Ze is geen technische klimmer en ook geen snelle loper. Sofie  traint hard om haar doelen te bereiken en de reden dat ze die bereikt, heeft meer met mijn passie, mentale kracht en training te maken dan met een uitzonderlijk talent.

All you need to succeed, is inside you.
- Sofie Lenaerts

Hoe halen we het beste uit onszelf en motiveren we anderen om te groeien? Volgens Sofie kan je pas je grenzen verleggen als je iets doet waar je veel kans hebt om te falen. Sofie ontdekte door extreme sporten hoe je met leergierigheid twijfels kan overwinnen. Hoe krachtig is mentale focus en hoe nuttig is een positieve mindset? Uitdagingen kunnen je afschrikken of juist prikkelen en mislukkingen zijn soms de beste motivatie.

De professionele carrière van Sofie begon als één van de eerste vrouwelijke “zwaantjes” bij de Federale Politie. Begin 2019 nam ze fulltime de taak op zich om het verkeersveiligheidsprogramma Kijk Uit te maken en te presenteren. Door zowel als politieagent en als sportatleet geconfronteerd te worden met moeilijke situaties die soms levensbedreigend kunnen zijn, leerde ze omgaan met onzekerheden en het nemen van harde beslissingen.

In haar keynote vertelt Sofie met veel passie over geweldige avonturen, pijnlijke mislukkingen en overwonnen angsten. Haar verhelderende en eerlijke blik op de innerlijke mens zullen gegarandeerd inspireren, motiveren en een positieve verandering brengen in je manier van denken. Met passie en wilskracht is immers geen uitdaging te hoog!

Ga jij de uitdaging hier aan?