En ze leefden nog lang en gelukkig

Chloé De Bie en Cynthia Reekmans

En ze leefden nog lang en gelukkig. Zo eindigen sprookjes, en zo luidt de titel van het boek van klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie. Als single gelooft ze nog in de ware liefde, ook als die niet perfect is. Want Chloé is niet blind voor de valkuilen binnen een relatie. Samen met moderator Cynthia Reekmans gaat ze in deze podcast over de relatie van overmorgen op zoek naar de monsters die huizen onder het bed van elke prins en prinses.

Chloé De Bie en Cynthia Reekmans

Een jaar lang op elkaars lip leven, had een grote impact op ons liefdesleven. Het voorbije jaar vielen er maandelijks twintig procent meer echtscheidingen. Door het gebrek aan uitlaatkleppen om wrijvingen te kanaliseren, staken sluimerende ergernissen bij veel koppels meer dan ooit de kop op. Singles waren dan weer voornamelijk aangewezen op technologie om te daten. Omdat er geen andere opties voorhanden waren, werden ook zij die er voordien afkerig van waren, over de streep getrokken. Nu, zegt Chloé, is dan ook het uitgelezen moment om te gaan daten, want er zit veel verse vis in de zee.

Of je nu in een relatie zit of een relatie zoekt, tijdens dit gesprek neemt Chloé je mee doorheen enkele belangrijke thema's om een goede relatie te starten en/of te behouden. Goede communicatie is daarbij de rode draad. Dat begint met echt luisteren naar elkaar, iets wat koppels veel te weinig doen. Ze denken elkaar te kennen, maar onderzoek wees uit dat samenwonenden slechts zeven minuten per dag onafgebroken face-to-face tijd voor elkaar hebben.

Als seksuoloog pleit ik heel erg voor psycho-educatie en seksuele en relationele vorming. Niet alleen voor jongeren, ook voor volwassenen. Weten waar je mee bezig bent, dat is zo belangrijk.
- Chloé De Bie

Zorgen rond seksualiteit, overspel en therapie, zelfs seksspeeltjes komen aan bod in deze zinderende babbel. Relatietherapie kan helpen om samen weer het juiste spoor te vinden. Maar eerst en vooral je eigen seksualiteit kennen en voor jezelf uitmaken wat echt telt in een relatie, is essentieel. In een wereld met keuze in overvloed, ook voor een partner, kan je maar beter goed geïnformeerd zijn.

Deze podcast over de relatie van overmorgen is alvast een goed begin.