Duurzaam dromen

Yuri Vandenbogaerde, Dries Henau en Dimitri Barbe

Aan de hand van een aantal stellingen linkt moderator Eline De Munck, onderneemster van het brillenmerk Odette Lunettes, duurzaamheid aan jong ondernemerschap. Daarvoor heeft ze aan de ene kant van de tafel Dimitri Barbe zitten, ingenieur met een passie voor de natuur en expert in duurzaamheidscommunicatie. Aan de andere kant voegen Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde hun mening toe aan het gesprek. Het duo is vooral gekend van WASBAR, maar houdt zich nu bezig met het uitdenken en uitstippelen van merkcampagnes en marketingtrajecten. Samen denken ze na over de toekomst van jongeren.

Yuri Vandenbogaerde, Dries Henau en Dimitri Barbe

Heeft de jeugd van nu meer zorgen dan die van vroeger? Denken ze te veel na? Moet de jongste generatie de oudere generaties heropvoeden?  Willen jongeren echt de sporten van de carrièreladder niet meer beklimmen, maar meteen bovenaan starten? Zit duurzaamheid meer in het DNA van jonge bedrijven dan in dat van oudere ondernemingen? Ligt de toekomst van bedrijven in digitalisering?

De reacties van de sprekers op de stellingen in deze podcast over overmorgen op de stellingen bevatten onder meer de waarom-vragen van de nichtjes van Dries en Yuri en eindigen bij een fuck living on Mars van Dimitri. Tussenin woon je het huwelijk bij van digitalisering met duurzaamheid. Geen evidente verbintenis, maar wel een noodzakelijke die zelfs in het Vlaamse relanceplan staat, weet Dimitri. Regeringen kunnen nog meer opsteken van de jeugd.

Het is de verdienste van de Europese jeugd dat klimaat zo hoog op de politieke agenda staat.
- Dimitri Barbe

Elke generatie heeft zijn eigen uitdagingen. De huidige jeugd is daarbij wereldwijd met elkaar geconnecteerd. Hen bereiken is in de digitale maatschappij op zich niet moeilijk, het juiste verhaal brengen wel. Jongeren willen meer dan de oude incentives. Duurzaamheid moet in het DNA van een bedrijf zitten.

Het is niet slecht dat jongeren ambitieus zijn en bovenaan willen beginnen. Doorheen je leven verlies je de zin om te dromen. Jongeren durven wel nog dromen. Dat is geen jonge arrogantie, maar naïeve ambitie.
- Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde

Na het beluisteren van de podcast weet je het wel: onze ondernemers geloven in de jeugd en hebben vertrouwen in de toekomst.