Van het scherm tot bij jou

Lynn Wesenbeek

Misschien droom je ervan om een bekend TV-gezicht jouw evenement in goede banen te laten leiden. Daarvoor zit je bij Read My Lips zeker op het juiste adres. Vaak behoeven deze mensen eigenlijk geen introductie meer. Wat dacht je ervan om Lynn Wesenbeek jouw evenement in goede banen te laten leiden?

Lynn Wesenbeek

Lynn Wesenbeek doorzwom in haar loopbaan heel wat watertjes. Van bij de start van VTM was ze één van de leading lady's van de commerciële zender. Ze presenteerde er verschillende programma's, reisde als royalty-watcher de wereld rond met de toenmalige kroonprins Filip en eindigde haar carrière bij de zender als nieuwsanker.

Na haar vertrek in 2012 ging ze aan de slag als onafhankelijk journalist en moderator. Zo maakte ze onder meer voor Libelle TV de documentairereeks Geraakt, een serie internationale portretten. Ondertussen startte ze haar eigen bedrijf, Wesenbeek Communicatie, voor media- en debattrainingen. Nog in het bedrijfsleven stond ze mee aan de wieg van de Belgische Federatie voor Robotica, een vakvereniging waarmee ze onze know-how op het gebied van robotica zichtbaar wil maken.

In 2018 keerde Lynn terug naar televisie: ze werd bij Kanaal Z aangetrokken als presentatrice van het interviewprogramma Z-Talk. Datzelfde jaar publiceerde ze met Kris Colpaert 50 Tinten Wijs, een boek over het wonderbaarlijke leven na 50. Daarvoor interviewde ze tal van bekende leeftijdsgenoten. In 2019 stapte Lynn in de politiek. Tot juni van dit jaar zetelde ze voor Open Vld in de raad van bestuur van de VRT.

‘Door open te staan voor nieuwe uitdagingen en aan mezelf te werken, ben ik vooruit gekomen. Je moet de stap zetten om uit je comfortzone te komen en dat betekent continu bijleren, nieuwe wegen zoeken en kansen grijpen.', aldus Lynn. 'Talent is een mooie basis, maar het is vooral hard werken. Zonder inspanning kom je nergens.’

Vanuit haar expertise als journaliste en nieuwsanker heeft Lynn een brede interesse. Zo heeft ze onder meer een doorgedreven kennis van circulaire economie, duurzaamheid en innovatie, en gezondheidszorg. Moeilijke onderwerpen toegankelijk maken, daar draait het bij haar om. Ze spreekt ook vloeiend drie talen: Nederlands, Frans en Engels.

Boek Lynn hier.