Veerkracht en engagement met Marc Herremans en Francesca Vanthielen

Francesca Vanthielen en Marc Herremans

Mensen die zich inzetten voor anderen, voor de goede zaak, vormen een voorbeeld voor velen. Atleet Marc Herremans en journaliste Francesca Vanthielen behoren tot deze categorie. Marc richtte de organisatie To Walk Again Foundation op, waar hij andersvalide mensen steunt bij sport en revalidatie. Hij put hierbij uit eigen ervaring. Francesca geeft zich met hart en ziel voor verschillende maatschappelijke engagementen: als ambassadrice bij de vluchtelingenorganisatie UNHCR,  als mede-initiatiefneemster van de G1000 en als medeoprichtster van de Klimaatzaak.

Francesca Vanthielen en Marc Herremans

Marc Herremans

Op het hoogtepunt van zijn carrière als triatleet raakte Marc Herremans verlamt van borst tot benen. Hij ging desondanks vastberaden door met zijn topsportcarrière en stond één jaar later, in 2003, als rolstoelatleet terug aan de start van de Ironman Hawaii. Tegelijkertijd richtte hij de organisatie To Walk Again Foundation op, waar hij andersvalide mensen steunt bij sport en revalidatie. Tegenslagen horen immers bij het leven. Je kiest de kaarten die je trekt niet, je bepaalt wel zelf wat je er mee doet. Elke tegenslag doorheen het leven is een kans om er sterker uit te komen.

Every setback is an opportunity to fight back!
- Marc Herremans

Nadat Marc zijn loopbaan als topsporter stopzette, schakelde hij over naar het coachen van atleten. Met een team van specialisten  in het 185 Coaching Center begeleidt hij elke atleet op een gestructureerde en gezonde manier om zijn/haar sportief doel te bereiken. in de loop der jaren werd het duidelijk dat mensen effectief hun grenzen kunnen verleggen door op het positieve en op de essentie van het leven te focussen.

Marc geeft uiteenzettingen voor tal van internationale (top)bedrijven. Aan de hand van zijn positieve en negatieve levenservaringen motiveert hij mensen nooit op te geven en te gaan voor hun doelen. Tijdens zijn lezing toont hij hoe je van een tegenslag een kans kan maken, hoe je het als een uitdaging kan zien en hoe dat je creativiteit stimuleert. Ook organiseert hij teambuildings voor bedrijven en toont hij via sportieve activiteiten wat je als team kan bereiken.

Marc neemt je voortaan bij Read My Lips mee in zijn boeiende verhaal waarbij teamwork, geloof in de toekomst en het niet verliezen van de essentie centraal staan. Grijp hier zijn uitgestoken hand en reis met hem mee richting positiviteit. 

Francesca Vanthielen

Francesca Vanthielen is journalist en nieuwsanker bij de economische zender Kanaal Z, waar ze ook het weekendprogramma Trends Talk presenteert. Deze geboren moderatrice bouwt al sinds haar 13de aan haar carrière bij de media toen ze meedeed aan een talentenjacht bij de VRT. Op die leeftijd, in het jaar 1986, startte ze met het wekelijks radiopresenteren van kinderprogramma Radio Tam Tam op BRT3. Programma's op Studio Brussel, Q-music en Radio 1 volgden. Ondanks haar vroege instroom in het professionele leven, wist Francesca tijd te maken om enkele diploma’s te behalen. Ze is licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen, heeft een postgraduaat Acting behaald aan de Mountview Theatre School in Londen én is master in de vergelijkende en internationale politiek.

Ze werkte lange tijd voor VTM. Naast het gewone omroepwerk presenteerde ze diverse programma's zoals Super 50, De Werf, Sterren op de Dansvloer en nog veel meer. Naast presentatrice en omroepster maakte Francesca ook naam als actrice, zowel op het toneel bij het Raamtheater, in soaps als Wittekerke en Aspe en in enkele films zoals Boys en Licht. Daarnaast deed ze de nasynchronisatie voor onder meer de Madagascar-films en Ice Age.

Deze duizendpoot combineert al haar werk met verschillende maatschappelijke engagementen. Ze is ambassadrice bij de vluchtelingenorganisatie UNHCR,  mede-initiatiefneemster van de G1000 en medeoprichtster van de Klimaatzaak. In 2016 werkte ze als adjunct-diensthoofd communicatie op het gelijkekansencentrum UNIA. Omwille van haar eigen engagement verzet ze zich dan ook wanneer de showbizz wereld wordt afgedaan als goedkoop amusement.

Francesca is nu bij Read My Lips te boeken voor meertalige events en presentaties. Ze modereert debatten en geeft – haar maatschappelijk engagement in het achterhoofd – uiteenzettingen over de klimaatopwarming aan scholen en bedrijven.