Jo Caudron schrijft beste Nederlandse managementboek

Jo Caudron

Jo wint de prijs van het Nederlandse Managementboek van het Jaar met De wereld is rond. In dit boek brengt hij een optimistische kijk op de kracht van digitalisering en de transformatiemogelijkheden van de maatschappij. Hij brengt de transformatieve gedachte over naar de grote uitdagingen waar we als mens, maatschappij en economie voor staan. Dit thema bespreekt hij ook in de diepte tijdens zijn keynote.

 

Het boek en zijn keynote zijn een pleidooi voor de ontwikkeling van een optimistisch toekomstbeeld om te kunnen omgaan met een wereld in verandering. Een topic dat aansluit en inspirerend kan werken in deze coronatijden. Jo wordt gezien als een transformatiestrateeg, gepassioneerd door disruptie en hoe digitalisering alles om ons heen beïnvloedt.

Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan?

Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, deels door digitalisering, maar evengoed door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering, bevolkingsaangroei en zelfs de problematiek van langer leven? In zijn boek gaat Jo op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties en komt zo tot een masterplan voor de transformatie van business en maatschappij.

De wereld is rond - Jo Caudron

 

Keynote

De wereld is rond: een verhaal voorbij digitale transformatie, op zoek naar een optimistisch wereldbeeld voor morgen

Boek

De wereld is rond