Gezond zomeren

Michaël Sels - Saartje Vandendriessche - Sandra Bekkari - Gezond Zomeren

De basis is water. Verder eet je zoveel mogelijk echte, natuurlijke en onbewerkte producten. Bij voorkeur voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong. Dat zijn groenten, fruit, volle granen en aardappelen, maar ook peulvruchten, noten en zaden en plantaardige oliën. Voor dierlijke producten beperk je je daarvoor tot vis, yoghurt, melk, kaas, gevogelte en eieren. Dat leert de voedingsdriehoek ons over gezonde voeding.

Michaël Sels - Saartje Vandendriessche - Sandra Bekkari - Gezond Zomeren

We weten dat allemaal wel, ernaar handelen is andere koek. Gelukkig kan je hiervoor de hulp inroepen van deskundigen. Read My Lips helpt je graag om een event te organiseren met sprekers die samen met jou en je medewerkers aan de slag gaan, bijvoorbeeld tijdens diverse teambuildings. En geen tijd is beter dan de zomer en het najaar waarin er vers fruit, groenten, knollen, zaden en pitten in overvloed zijn.

Wildpluk

Samen met Saartje Vandendriessche kan je bijvoorbeeld een workshop 'Wildpluk' organiseren waarin jullie de natuur induiken, op zoek naar powerplanten. Natuur vermindert niet alleen stress maar verkleint ook de kans op ziektes. Tijdens een wandeling ga je op zoek naar wilde, eetbare planten, om ze daarna te gebruiken in een gerecht. Saartje toont graag de weg naar een gezonde levensstijl met tonnen energie. Via keynotes, teambuildings en energy boostcamps (rea2-daagse miniretraites) verhoogt ze het energielevel van de deelnemers op alle vlakken. Naast voeding richt ze zich ook op beweging, slaap en de mindset.

Samen koken

Voor het echte kookwerk, nodig je Michaël Sels uit. Met de interactieve online kookworkshop 'Let's cook together!' ga je collectief met de chef vanop afstand aan de slag. Op voorhand krijgt iedereen een box met alle nodige ingrediënten waarmee je op het afgesproken tijdstip achter je fornuis in de eigen keuken gaat staan. Tijdens het koken rest er voldoende tijd om vragen te stellen aan de chef. Michaël is immers als hoofddiëtist verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Naast complexe nutritionele zorg beschouwt hij het delen van kennis en ervaring als een belangrijk aspect van zijn opdracht. Wat moet je nog geloven van al die elkaar snel opvolgende voedingstrends? Vol passie en enthousiasme inspireert Michaël met persoonlijke verhalen en verrassende ervaringen uit de eerste hand.

Zevenstappenplan

Ook voedingsdeskundige Sandra Bekkari weet als geen ander dat het geheim van een gezonder leven niet schuilt in een hongerdieet of een strenge sapkuur, maar wél in duurzame gedragsverandering. Hiervoor ontwikkelde ze de Sana-methode, een zevenstappenplan dat als leidraad dient voor een gezonder en energieker eet- en beweegpatroon. Haar bestsellers Nooit Meer Diëten en Fast Food, veroverden de Vlaamse keukens in een mum van tijd. Met praktisch geïnspireerde lezingen over gezonde voeding, het opbouwen van een nieuwe levensstijl en het proces van gedragsverandering dat daarbij komt kijken, heeft ze als missie mensen te helpen bij het groeien naar een gezondere levensstijl. Sandra overstelpt je met een heleboel onmisbare tools en praktische tips om blijvend je dieet te veranderen. En, niet onbelangrijk, die ook passen in een drukbezet bestaan.

Contacteer ons voor meer informatie over Saartje, Michaël of Sandra en eet jezelf deze zomer gezond richting de winter.