Variatie in sprekers

Dado Van Peteghem - Lucas De Man - Matthias Browaeys

Het sprekersaanbod bij Read My Lips zit vol variatie. Zoveel onderwerpen als je kan bedenken, zoveel sprekers vind je bij ons terug. Bij de recent nieuw toegevoegde sprekers kan je bijvoorbeeld kiezen tussen keynotes gaande over AI en de Metaverse, over de grote veranderingen van onze tijd en de toekomst of over financieel advies betreffende investeringen en crowdfunding. Kortom: voor elk wat wils.

Dado Van Peteghem - Lucas De Man - Matthias Browaeys

Omarm het nieuwe

Dado Van Peteghem helpt organisaties met hun innovatievisie en -strategie. Heel wat bedrijven slagen er tegenwoordig niet meer in om mee te gaan met alle snel opeenvolgende trends. Ze bezoeken geen events waar je interessante start-ups tegen het lijf loopt of waar men de laatste nieuwe innovaties binnen hun sector toelicht. Toch is dat cruciaal voor je succes als ondernemer. Als oprichtend partner van het digitale adviesbureau Imagin3 Studio, en medeoprichter van de platforms Social Seeder en Speakersbase, probeert Dado de pijnpunten om te vormen waar traditionele bedrijven vandaag mee kampen.

In zijn presentaties bespreekt hij onder meer hoe je mensen klaarmaakt voor het tijdperk van samenwerking tussen mens en machine. Hij gidst je door de verschillende lagen van Web3 en de Metaverse en toont hoe je het potentieel ervan kunt benutten om de volgende generatie klanten, burgers en gemeenschappen te dienen. Daarnaast benadrukt hij het belang van je hand uit te steken naar de buitenwereld. In het boek Corporate Venturing dat Dado samen met Omar Mohout schreef, belicht hij hoe je succesvolle partnerships aangaat met start-ups en universiteiten. Ook over zijn andere onderwerpen kan je je alvast inlezen via de boeken die hij erover schreef: Digital Transformation samen met Jo Caudron en Metasystems met Nils van Dam.

Positieve toekomst

Internationaal bekroonde voorstellingen, documentaires, tv-programma's, installaties en animaties staan op het palmares van Lucas De Man. Na het behalen van vele successen met zijn creatieve projectorganisatie Company New Heroes, scoort de geboren West-Vlaming momenteel met zijn nieuwe bedrijf, Biobased Creations. Hiermee maakt hij paviljoens en installaties uit natuurlijke bouwmaterialen. Bij Kamp C in Westerlo kan je het bekroonde Paviljoen The Exploded View (2021) bewonderen.

In zijn keynotes neemt Lucas je mee langs de grootste veranderingen en interessantste ontwikkelingen die ons kunnen helpen met de uitdagingen van vandaag. Aan de hand van zijn projecten bij Biobased Creations toont hij de mogelijkheden voor de toekomst van bouwen, boeren, wonen en landschap. Hij laat je bijvoorbeeld zien dat we het CO2- en stikstofprobleem kunnen oplossen door te bouwen met materialen als hennep, lisdodde, zeewier, algen en paddenstoelen. Voor Lucas is en blijft de toekomst positief en vol mogelijkheden. Mogen zoeken, twijfelen en falen maken deel uit van een veerkrachtige samenleving. Kwetsbaarheid als kracht staat centraal in zijn lezing Ik weet niet dus ik ben.

Jonge wolf

Voor zijn bachelorproef startte Matthias Browaeys het crowdfundingplatform WinWinner. De jonge wolf van de gelijknamige mediaformat brengt er ondernemers in contact met potentiële investeerders. Crowdfunding is ondertussen helemaal zijn dada. De verschillende vormen en platformen, Matthias legt in zijn keynotes haarfijn uit hoe je ze kan gebruiken voor jouw onderneming.

'The network always wins. Je bent maar zo sterk als jouw netwerk,' is een van zijn quotes. Zowel op zakelijk niveau als daarbuiten, helpt het om de juiste mensen te kennen en hen te laten helpen. Dit opent de weg naar financiering buiten het gekende financieringslandschap. Had je al gehoord van vriendenaandelen, business angels of investeringsfondsen?

Meer dan 400 ondernemingen werden via WinWinner al geholpen in hun zoektocht naar financiering voor meer dan 50 miljoen euro. De financiële wereld kent geen geheimen meer voor Matthias. Luister naar zijn tips en tricks of naar de strafste verhalen uit zijn eigen boeiende traject.

Al deze sprekers en honderden anderen vind je bij Read My Lips. Bekijk ons aanbod en ontdek er jouw ideale match tussen.